Ugovoren nastavak radova na stadionu na Detelinari

Grad Novi Sad je završio tender za nastavak radova na stadionu na Detelinari.
Ugovoren nastavak radova na stadionu na Detelinari
Foto: 021.rs
Druga faza radova koštaće 104,2 miliona dinara i trajaće osam meseci.
 
Sa ovim tenderom, troškovi obnove stadiona RFK "Novi Sad" su sa početnih 204,8 milion dinara porasli na 383,1 milion.
 
Tender za drugu fazu radova je raspisan nakon što je urađen peti aneks ugovora za prvu fazu, čiji završetak kasni. 
 
Rok za završetak prve faze je produžen do 15. marta 2024. godine, dok je prvobitno planirano da se radovi završe do aprila 2023. 
Jedan od razloga za kašnjenje u rokovima, kako je rečeno, jeste namera grada da rekonstrukcija bude urađena tako da na stadionu mogu da se igraju i evropske utakmice. 
 
Kako je od početka radova došlo do izmene FSS i UEFA pravilnika kada su u pitanju standardi za stadione, došlo je i do povećanja obima radova.
 
Drugom fazom se pokrivaju troškovi izgradnje potkrovlja, što obuhvata niz radova, od izolacije do uređenja hidrantske mreže i instalacije video nadzora. 
 
Tu su i radovi na čeličnoj konstrukciji na fasadnoj strani tribine sa natpisom kluba, postavljanje 27 metara ograde, dve kapire, desetine prozora i vrata, postavljanje keramičkih pločina i krečenje oko 300 kvadratnih metara plafona. 

Ugovor za drugu fazu radova na rekonstrukciji stadiona RFK Novi Sad Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove sklopila je sa grupom firmi koju čine "Intec", "A. R. J. Technology" i "G4S Secure Solutions".

  • Sigurica

    04.11.2023 05:50
    Eminentni gradjanin Vrbasa je vlasnik A R J kompanije,nista sporno,samo sto su pucali na njega na Detelinari
  • Radnička klasa

    03.11.2023 19:40
    Napred Novi Sad
    Budi Novosađanin - navijaj za Novi Sad!
  • Gorenje ves masina

    03.11.2023 09:04
    I samo mleji mleji
    Perilica duze zivi uz Calgon

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".