FOTO: Uprava demantuje građane - radovi u Vojvode Knićanina u skladu sa rokovima

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kažu da se radovi u Ulici vojvode Knićanina odvijaju u skladu s predviđenim rokovima.
FOTO: Uprava demantuje građane - radovi u Vojvode Knićanina u skladu sa rokovima
Foto: 021.rs
Navode da nije tačno da su radovi bili u prekidu proteklih mesec dana.

Prethodno su se redakciji 021.rs obratili građani koji žive u ovom delu Grbavice sa navodima da nedeljama nisu videli radnike ili bilo kakav napredak u radovima koji traju već mesecima.

U UGZI-ju za 021.rs kažu da je izvođač radova uveden u posao 30. maja, sa rokom završetka od 210 kalendarskih dana.

To znači da bi radovi trebalo da se završe do 3. januara. 

"Napominjemo da nije tačna informacija da su radovi bili u prekidu proteklih mesec dana. Do privremenog prekida radova došlo je u prvoj polovini avgusta meseca jer je, u skladu s stanjem na terenu, bilo neophodno izvršiti određene izmene u tehničkoj dokumentaciji. Međutim, radovi su nastavljeni polovinom avgusta i od tada se odvijaju predviđenom dinamikom", kažu u Upravi.
 
Iz Grada dodaju da se radovi trenutno obavljaju na deonici od Sarajevske do Futoške ulice, gde je u toku izgradnja vodovodne mreže, dok su na prethodnoj deonici, od Sarajevske do Ulice 27. marta, završeni svi predviđeni hidro i putarski radovi, a trenutno se kabliraju elektroinstalacije.
 
 
Podsetimo, u Ulici vojvode Knićanina je planirana gradnja novog kolovoza širine šest metara i dužine 588 metara, kao i rekonstrukcija parkinga sa 74 mesta, pešačkih staza i kolskih prilaza.
Asfaltiranju prethodi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od oko 600 metara. Takođe, postaviće se i nova javna rasveta.
 
Vrednost investicije je veća od 195 miliona dinara.
 
Posao izvode "Karin komerc" i GB "Geometar" iz Veternika, kao i JKP "Put" i "Struja" iz Novog Sada.
  • Ko to ne zna

    04.11.2023 18:37
    Istina je
    Pola godine je ulica zatvorena a radovi traju tek od skoro!!!
  • čiča

    03.11.2023 17:35
    nesposobni
    Evo radovi na onom malom platou ispred Muzeja savremene umetnosti traju već predugo. Trebao je biti gotov za dan oslobođenja grada. Kakav Skadar na Bojani?
  • bice i vatromet

    03.11.2023 12:38
    a skerlicevu spremaju za 23 vek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".