Novi Sad: Investitori prevarili 300 ljudi

Od početka godine u našem gradu evidentirano je 300 građana koji su, iako su platili, oštećeni neizgradnjom ili duplom prodajom nekretnina.

Od početka godine u našem gradu evidentirano je 300 građana koji su, iako su platili, oštećeni neizgradnjom ili duplom prodajom nekretnina.

U Odseku za suzbijanje privrednog kriminala za Novosadsku TV navode da su ove godine prevare u vezi sa prodajom stanova kulminirale i da su do sada obradili pet velikih slučajeva, a radi se na rešavanju još nekoliko. Nadležni su upozorili da je Novi Sad drugi grad u Srbiji po ovom vidu kriminala, ujedno apelujući na opreznost pri kupovini stambenog prostora.

Inspektori savetuju građane da pri kupovini obrate pažnju na cenu jer niža cena kvadrata u odnosu na tržišnu može biti sumnjiva. Takođe, budući vlasnici bi pri kupovini stanova trebalo od investitora da zatraže glavni projekat, odobrenje za izgradnju i zaključeni ugovor sa ZIG-om o komunalnom opremanju.

  • Adice

    13.12.2011 13:09
    ima tu jedan kod mene na adicama koji "kuću" tj. zgradu zida već 5. godinu. prvo je bila kuća sa stanovima od po 200 m2, pa je dobio zabranu posto je sve na divlje radio. kršio je sve moguce zakone i propise. e, onda je prepametna vlast i dulić sve to legalizovala (kao i ribnjake, kamenjare,nadogradnje...) i sad će tu da bude ko zna koliko "stambenih jedinica" koje će se knjiže 1/1 (ma šta god to bilo). ni parkinga, ni drveta, ni kanalizacije.neka je tim stanarima Bog u pomoći. a možda ga neko i utepa da ne laže ljude i državu više.
  • 12.12.2011 23:15
    Dok drustvo ne hapsi kriminalce, lopove i prevarante nista se nece pomeriti u ovoj zemlji.
    Razlog zbog koga se ptotivila Nemacka pre neki dan je bas taj, veliki procenat korupcije i kriminala je prisutan u Srbiji i zato ne idemo napred.
    Samo se donose zakoni koji se ne sprovode u praksi.

    A verzija za nas u Srbiji od nase ekipe je kako je to sve zbog Kosova. Da kako dane
  • Nsadista

    12.12.2011 13:15
    x
    Kakva zemlja, takvi i investitori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti