Stanovnici Telepa iznenađeni radovima "Telekoma": Ulica raskopana, u gradskoj upravi ćute

U više ulica na Telepu radi se na izgradnji infrastrukture za elektronske komunikacije, navode iz Telekoma Srbije za 021.rs.
Stanovnici Telepa iznenađeni radovima "Telekoma": Ulica raskopana, u gradskoj upravi ćute
Foto: 021.rs
Više građana koji žive u Ulici Petefi Šandora se u prethodne dve nedelje javilo redakciji portala 021.rs sa pitanjima šta se dešava u ovoj ulici, zbog čega radnici izvode radove i da li su isti prijavljeni.
 
Kako kažu, niko ih nije obavestio o radovima.
"Već nekoliko dana grupa ljudi sa mehanizacijom ubrzano prekopavaju trotoare i ulicu. Gradilište ničim nije obeleženo, nema gradilišne table, a na zahtev da pokažu dozvolu za radove upućuju na neka lica koja baš u tom momentu nisu tu", kaže jedan Novosađanin za 021.rs.
 
On podseća i na to da su u ovoj ulici pre nekoliko godina urađeni trotoari i put. Dodaju da su se stanovnici obraćali gradskoj inspekciji sa zahtevima da se izađe na teren i utvrdi činjenično stanje.

"Najveći je problem što sanacija trotoara nakon zatrpavanja i polaganja kablova urade tako da je već sada 'vraćeni behaton', odnosno nabacan u rupu, niži od postojećeg, svuda su već sada uvale, za koje samo možemo da pretpostavimo kakve će biti nakon prve kiše", navodi ovaj zabrinuti sugrađanin.
Iz kompanije Telekom Srbija za 021.rs navode da je ova firma investitor radova koji će se izvoditi u celom južnom delu Telepa, a da je izvođač licencirana firma za izvođenje radova "Huawei".
 
Dodaju da je Gradska uprava upoznata sa izvođenjem radova, koji su prijavljeni i da postoji dozvola za raskopavanje.
 
"Radovi koji se izvode su investicioni radovi na izgradnji infrastrukture za elektronske komunikacije. Radovi se izvode u većem broju ulica, tačnije u celom južnom delu Telepa, u skladu sa projektnom dokumentacijom i dobijenim rešenjem. Svaki iskop je propisno ograđen i označen sa pozor trakom", navode iz Telekom Srbije.
Dodaju da je planirano da se radovi završe do kraja godine, u skladu sa dozvolom za raskopavanjem.
 
"Telekom Srbija ima ugovornu obavezu, potpisanu na godišnjem nivou sa JKP 'Put' o vraćanju površina u ispravno stanje i naša kompanija je u obavezi da Gradskoj upravi za građevinsko zemljište prijavi površine koje je potrebno vratiti u ispravno stanje, uz priložene ateste sabijenosti tla, na osnovu kojih gradska uprava izdaje nalog JKP Put za vraćanje površine u isprano stanje. Tu obavezu ćemo, kao i do sada, ispoštovati", ističu iz ove kompanije.
 
Iz gradske uprave nisu odgovorili na pitanja 021.rs o ovim radovima.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Milos

    10.11.2023 16:51
    Ne mogu vise
    Ovo nije tačno. Na Telepu Osim SBB imate i ADSL (preko telefonskih parica koje su Telekomove, ali možete birati provajdera). Od prošle godine postoji i Supernova optika (infrstruktura ide po banderama)

    To je veoma zanimljivo ja trazim optiku kako bi napustio SBB sa kojim nisam zadovoljan iskljucivo zbog neta koji puca .
    A ti mi preporucujes ADSL ,DSL tehnologiju iz sa pocetka 2000 godine koja ima vece gubitke i vise puca
    Hvala ti lepo Zoki ali ,za svoje pare sam biram sta mi je bolje
  • Banderaš

    10.11.2023 14:07
    I kod nas
    Iz Petefi šandora su prešli u Milana Savića i sve raskopali i isekli prilaze do kuća koje smo sami betonirali.Posle postavljenih kablova, nabacali iskopanu zemlju i prekrili šljunkom.To tako stoji i niko ne kaže kada će sve vratiti, makar u približno pređašnje stanje. Još su pride postavili i betonske bandere tik uz ograde ljudima, koje ne znamo čemu služe pošto već, duž cele ulice, imamo i drvene bandere.
  • Ccc

    10.11.2023 07:39
    Imovina
    Kopaju na privatnom vlasništvu. Na zemljištu koje grad nije otkupio od vlasnika za ulicu. Izgleda da će biti tužbe u najavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".