Šarena laža ide kao alva u Novom Sadu

Iako je američka kompanija "Power balance" koja se bavi proizvodnjom silikonskih narukvica koje tobože povećavaju ravnotežu, snagu i koncentraciju onih koji ih nose priznala da je u pitanju prevara, one se i dalje nalaze u slobodnoj prodaji u Novom Sadu.
Iako je američka kompanija "Power balance" koja se bavi proizvodnjom silikonskih narukvica koje tobože povećavaju ravnotežu, snagu i koncentraciju onih koji ih nose priznala da je u pitanju prevara, one se i dalje nalaze u slobodnoj prodaji u Novom Sadu.

U prodavnici "N Sport" kod Spensa nisu želeli da komentarišu način na koji reklamiraju i prodaju ove šarene laže, već su nas uputili na uvoznika - kompaniju "AMN Euro health", koja nema opciju za kontakt na svom veb sajtu, a nije ni u registru PTT-a. Nakon toga, okrenuli smo se brojnim oglasima na internetu i došli do distributera koji se predstavio kao Branko, koji je dobrano izreklamirao svoj proizvod osobinama zbog kojih je kompanija "Power balance" morala da plati 75 miliona dolara odštete na ime prevare.

"Mi narukvice nabavljamo od uspešne kompanije iz Kalifornije, one su američki brend. Dejstvo narukvica se ogleda u efektu tog specifičnog holograma, koji utiče na energetsko polje čitavog tela i testovima je moguće utvrditi da pozitivno utiču na snagu, fleksibilnost i ravnotežu", nahvalio nam se Branko.

Ko hoće, neka kupi

Nakon što smo mu saopštili da razgovara sa novinarom, Branko se zbunio i promenio iskaz. Prema njegovim rečima, "energije" ne igraju nikakvu ulogu u povećanju sportskih mogućnosti, već je u pitanju placebo efekat.

"Pa...to je, sve u svemu, placebo efekat - kod nekog deluje, kod nekog ne. To je slobodna volja da li će neko da kupi ili neće, a na kraju krajeva, može da se nosi i kao modni detalj. Dobar deo ljudi ih kupuje i zato što ih nose brojne poznate ličnosti", kaže Branko.

Drugi distributer, od koga nismo uspeli da saznamo kako se zove, nam je spustio slušalicu i isključio telefon kada smo se predstavili kao novinari. Pre toga je rekao: "Pre svega, ima frekvenciju ugrađenu u sebi. Neke frekvencije utiču pozitivno na vaše telo, a neke negativno. Kada hologrami dođu u kontakt s vašim energetskim poljem, dopušta vašem telu da se poistoveti s prirodom. To je rezultat poboljšane energije koja teče kroz vaše telo".

Mnogi Novosađani su pali na ovu šarenu lažu, pazarivši beskorisni komad silikona koji košta od 1.500 do 2.500 dinara. Međutim, nisu samo obični smrtnici naseli na prevaru, već i svetske zvezde poput Kristijana Ronalda, Dejvida Bekama, Šakila O'Nila i Lamara Odoma. Od naših "zvezda", od narukvica koje ne služe ničemu se nisu odvajali Aca Lukas i Jelena Karleuša.

Odnedavno su u vojvođanskoj prestonici počele da se reklamiraju i energetske narukvice "strong balans". Zna se da je cena 1.990 dinara plus troškovi isporuke, ali se ne zna ko je distributer. Jedini telefon koji ostavljaju javnosti jeste onaj za porudžbine, a na njemu nismo uspeli da dobijemo informaciju o tome koja firma stoji iza "strong balansa". (M.Sovilj)

miodrag@021.rs

  • puf1

    14.12.2011 08:08
    auto-sugestija
    Moja koleginica je kupila narukvicu i ubedjuje me da je super posto se ona odlicno i stabilno oseca od kada je nosi (???).Prosto je neverovatno sta moze auto-sugestija da ucini.
    Sa druge srane ako je njoj stvarno (a nije)bolje onda nema veze zbog cega je.
    Sve u svemu bilo je i bice ovakvih "cudotvornih" proizvoda jos a vi pamet (ko ima) u glavu i ne dajte da vas vuku lepe price,za nos.
  • Coban

    14.12.2011 07:14
    cuva ovce
    Meeeeeeeee
  • Seljak

    13.12.2011 23:29
    I ja sam imao
    I ja kupiJo, tek tako da mi bude ukras na ruKi, al' kad sam pročit'o da tu narukvicu nosi i J. KARAŠUŠA (JK), oma sam je baciJo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti