"Srbija protiv nasilja": Ili smena Egića, ili je gradonačelnik Đurić saučesnik u napadu

Političke partije i pokreti koje su u Novom Sadu okupljene u listu "Srbija protiv nasilja" osudile su napad na predsednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića.
Veselinović je rekao da ga je u Budisavi napao direktor Gradskog zelenila Miloš Egić.
 
"Budući da Milošu Egiću ovo nije prvi put da napada aktiviste i funkcionere opozicionih stranaka, a da nije ni prvi napad na Janka Veselinovića, opozicione stranke i pokreti zahtevaju da Egić odmah bude priveden i da se protiv nasilnika u najkraćem roku pokrene i sprovede sudski postupak", kaže u saopštenju lista "Srbija protiv nasilja".
Dodaju da se podrazumeva da Egić odmah mora biti smenjen "sa svih javnih funkcija koje je nezasluženo prigrabio".
 
"Ukoliko do smene odmah ne dođe, koalicija 'Srbija protiv nasilja' će smatrati da je gradonačalnik Milan Đurić i saučesnik i zaštitnik političkog nasilja u Novom Sadu. Inspirator napada se takođe zna; to je vrh vladajućeg režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem", smatraju na ovoj listi.
Dodaju da su ovakvi napadi istovremeno i simptomi političke nemoći i paničnog straha od gubitka vlasti na izborima 17. decembra. 
 
Inače, na listi "Srbija protiv nasilja" su gradski odbori:
 
- Akcija progresivne Vojvodine,
- Demokratska stranka,
- Ekološki ustanak,
- Narodni pokret Srbije,
- Pokret slobodnih građana,
- Pokret za preokret,
- Srce,
- Stranka slobode i pravde,
- Zajedno,
- Zeleno-levi front
  • raca

    13.11.2023 12:18
    AU
    Au kolko bre nabrojaste oliti napisaste slova da vas ima sve da se narod u.... od straha , imali u toj vašoj koaliciji i neko ime ili ste dva čoveka u tri reda , niste tražili svoje lomadžije da odgovaraju kad ste kršili i razbijali , koliko naroda nateraste da čeka na ulicama da prodje , SRAM VAS BILO UUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  • Vladika

    13.11.2023 09:18
    Nema baš ni jedna slika ili snimak ?
  • Cirkus

    13.11.2023 09:15
    Bora Novakovic je inace bas poznat kao miroljubiv pa on nekom prica o nasilju
    Sto bi rekli opozicijo ako vam je Bora udarno lice u NS da sednete i placete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti