"Nada za Srbiju" polaže nadu u 19 Novosađana: Ko su oni i na kojim su funkcijama bili?

Na izbornoj listi koalicije Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije za parlament je 19 Novosađana.
"Nada za Srbiju" polaže nadu u 19 Novosađana: Ko su oni i na kojim su funkcijama bili?
Foto: 021.rs

Izborna lista koja nosi naziv "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju - Srpska koalicija NADA - Nacionalno demokratska alternativa - Nova Demokratska stranka Srbije - Pokret obnove kraljevine Srbije - Vojislav Mihailović", uključuje poznata i manje poznata imena novosadske političke scene.

Primetan je veliki broj članova POKS koji su nekada bili gradski funkcioneri.

Ko je ko na ovoj izbornoj listi, čitajte u nastavku. 
 
Marija Vojinović
 
Prva među Novosađanima, a četvrta na listi dolazi iz redova Pokreta obnove Kraljevine Srbije. 
 
Marija Vojinović prvi put je izabrana za poslanicu na prethodnim parlamentarnim izborima, 2022. godine i deo je poslaničke grupe NADA - NOVI DSS - POKS. Članica je Odbora za zdravlje i porodicu, i zamenica člana Odbora za prava deteta, Odbora za dijasporu i Srbe u regionu i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.
 
U poslednjem izveštaju o prihodima, pre raskola SNS i POKS u Novom Sadu, prijavila je da mesečno kao poslanica prihoduje 35.000 dinara, a kao PR novosadske "Čistoće" 95.000. 
 
Vlasnica je njive, kuće od 137 kvadrata i više građevinskih parcela. Sve je, kako je navela u izveštaju, stekla kupovinom. 
 
Rođena je 1980. godine u Užicu. Osnovne i master studije završila u Beogradu, master menadžerka u uslužnom biznisu. Članica je Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije od osnivanja. Sekretarka je Izvršnog odbora Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije.
Vladimir Jelić
 
Sledi Vladimir Jelić, među Novosađanima dobro poznato ime. Jelić (POKS) je osmi na listi ove koalicije za parlament. 
 
Od 2010. do 2012. godine bio je direktor JKP "Novosadska toplana". Jelić je tokom 2012. godine bio direktor JP "Zavod za izgradnju grada", a potom je istu funkciju obavljao u JKP "Vodovod i kanalizacija". BIo je član više upravnih odbora, uključujući JKP "Put", JKP "Vodovod i kanalizacij", JP "Srbijagas", Košarkaški klub "Vojvodina"...
 
Od 2008. do 2010. bio je odbornik u Skupštini grada Novog Sada. Za pomoćnika gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku postavljen je 2013. godine. Godinu dana kasnije postao je i član gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja. Član gradskog veća Jelić je bio do 2020. godine. 
 
  
 
Poslednji izveštaj o prihodima Jelić je predao u januaru prošle godine, a u njemu se navodi da u vlasništvu ima kuću od 233 kvadrata koju je kupio na osnovu pozajmice. 
 
Član Srpskog pokreta obnove postao je 1992. godine. Zajedno sa drugim bivšim članovima i funkcionerima SPO koji su isključeni iz stranke nakon saopštenja da su nezadovoljni istupima predsednika SPO Vuka Draškovića, Jelić je 2017. godine osnovao Pokret obnove Kraljevine Srbije. 
 
Rođen je 1977. godine u Novom Sadu, gde je završio školovanje. Magistrirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. 
 
Slavica Škrbić
 
Slavica Škrbić (POKS) deseta je na izbornoj listi ove koalicije. 
 
Pre nego što je POKS izbačen iz gradske vlasti u Novom Sadu, Škrbić je bila na čelu Gerontološkog centra Novi Sad. Smenjena je 8. februara ove godine. 
 
Škrbić je rođena 1980. godine u Valjevu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.
 
Osim što je bila direktorka Gerontološkog centra, Škrbić je bila pomoćnica direktora JKP "Čistoća", rukovoditeljka službe javnih nabavki u "Vodovodu i kanalizaciji" i pravnica u Osnovnoj školi "Jovan Dučić".
 
Članica je POKS od osnivanja.
 
Sanja Vuković Ivančević
 
Diplomirana ekonomistkinja Sanja Vuković Ivančević (POKS) 24. je kandidat na listi koju predvodi Miloš Jovanović.
 
Vuković Ivančević prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu republičkog parlamenta, odnosno 2022. godine. Nakon što joj je potvrđen mandat, odmah je podnela ostavku.
 
U izveštaju Agenciji za sprečavanje korupcije, navela je da kao rukovoditeljka odeljenja u JKP "Vodovod i kanalizacija" prima 87.000 dinara mesečno. 
 
Rođena je 1969. godine. Živi u Sremskoj Kamenici.
 
Ružica Igić
 
Prof. dr Ružica Igić (NOVI DSS), redovna profesorka Univerziteta u Novom Sadu 29. je kandidat na ovoj izbornoj listi. 
 
Igić je bila poslanica Demokratske stranke Srbije u Skupštini od 2012. do 2014. godine. Poslanica je u Skupštini AP Vojvodine, od 2020. godine i za to prihoduje 45.000 dinara mesečno.
 
Kao redovna profesorka na Prirodno-matematičkom fakultetu prima oko 160 hiljada mesečno. 
 
Vlasnica je dvosobnog stana i vikendice, kao i polovine četvorosobne kuće.
 
Rođena je 1957. godine u  Mošorinu, opština Titel. Školovanje i fakultetsko obrazovanje završila je u Novom Sadu.
 
Saša Novaković
 
Saša Novaković (POKS) je 32. na izbornoj listi predvođenoj Milošem Jovanovićem.
 
Zamenik je predsednika Izvršnog odbora POKS. U 2010. godini je bio član Upravnog odbora Spensa. Od 2011. godine bio je odbornik u Skupštini grada Novog Sada u tri mandata.
 
Rođen je 1969. godine u Vrbasu. 
 
Kako se navodi u njegovoj biografiji na sajtu Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Novaković je diplomirani menadžer, trenutno na master studijama.
 
Veći deo karijere proveo je u kompaniji "Dnevnik-holding" Novi Sad, na pozicijama od rukovodioca Službe nabavke do pomoćnika direktora za komercijalne poslove. 
 
Jedan je od osnivača POKS.
 
Novak Maksimović
 
Maksimović je poslanik Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Skupštini Vojvodine.
 
Kao poslanik mesečno prima 54.000 dinara, dok kao samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u JKP "Čistoća" prihoduje 100.000 mesečno. 
 
U žižu javnosti Maksimović je dospeo kada je u junu ove godine izašao u medije sa tvrdnjom da su on i njegova supruga preraspoređeni sa njihovih redovnih mesta na Gradsku deponiju, nakon što je odbio da pređe u Srpsku naprednu stranku. 
 
Od 2013. do 2017. godine bio je predsednik Mesne zajednice Budisava.
 
Rođen je 1973. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Po zvanju je master ekonomista.
 
Miloš Tubić
 
Miloš Tubić (Novi DSS) predsednik je Pokrajinskog odbora stranke, a na izbornoj listi je 187.
 
Poslanik je u Skupštini Vojvodine, za šta prima 50.000 dinara mesečno.
 
Vlasnik je četvorosobnog i jednosobnog stana, kao i trosobne kuće. U vlasništvu ima i njivu koju je stekao kupovinom. 
 
Tubić je diplomirani inženjer elektrotehnike.
 
Živi u Novom Sadu. Radi u privatnom sektoru.
Goran Ivančević
 
Prof. dr Goran Ivančević poslednji je Novosađanin, a i poslednji od 250 kandidata ove koalicije. 
 
Predsednik je poslaničke grupe POKS u Skupštini AP Vojvodine za šta prima mesečno oko 49.000 dinara.
 
Bio je predsednik nadzornog odbora JKP "Čistoća" za šta je primao 25.000 dinara mesečno, kao i član nadzornog odbora bečejske toplane. 
 
Bio je i zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
 
Kako je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, vlasnik je jednog troiposobnog stana. 
 
Doktor je političkih nauka. Diplomirao i magistrirao je na studijskom program Menadžment u sektoru javnih usluga, na Fakultetu za uslužni biznis, Univerziteta Educons u Sremskoj Kamenici, gde je i doktorirao 2016.
 
Od 2017. godine je docent na Fakultetu za evropske pravno-političke studije.
 
Osim njih, na listi su ispred Pokreta obnove Kraljevine Srbije Anđela Hajdu (fotografkinja), Bojana Ignjatović (advokatica), Petar Babić (inženjer organizacije rada) i Dragan Milačević (student). 
 
Iz Nove DSS na listi je još pet Novosađana: Aleksandar Blagojević (preduzetnik), Miodrag Sekulić (diplomirani ekonomista), Luka Stanković (nastavnik matematike), Biljana Erdeljan (diplomirana pravnica) i Igor Radovanović (student).
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Kacanin

    16.11.2023 21:36
    Maksimovic
    Novak Maksimovic, jedva zavrsio osnovnu, srednju i nije(kupio diplomu konobara) a sada master ekonomije (i to stigao kupiti), i strucni saradnik za ekologiju. I mi zelimo da zivimo bolje??!?!?! Ma da..
  • brus

    14.11.2023 08:28
    vilis
    Stanje u Srbiji ne valja,
    a još će gore biti ako se glasa za kralja.
  • H

    14.11.2023 07:57
    H
    Ovi ni cenzus nejce preci! Daleko vam Lepa Kuća i sto dalje od Državnih Kasa! Ima li tu nekog da nije bio na državnim jaslama? Sve sami paraziti koje decenijama plaćamo! Terajmo najveće zlo koje nas je snašlo SNS i da dovedemo opet takve…nejce da moze vise!!! Ovom Promenom sve se menja jer Gradjani su Promenili Svest i način razmišljanja je drugačiji! Nije u 21 Veku dovoljno da završiš Školu učlaniš se u neku Stranku kako bi radio u nekom JP i bio na nekoj funkciji kako bi preletao zarad licne koristi! Sada se gleda rad i zarada jesi nešto stvorio zaradio napravio…kako ces voditi Drzavu ili Grad ako neznas ta tri sveta pravila života?! I normalno svaka greška bice sankcionisana licno ne da se krijes iza Stranke i Funkcije!!! Za ove Glas i Podrsku nema!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti