Slankamenac: Nisu ispunjeni svi zahtevi paora, ne znam s kim je ministarka razgovarala, sa nama nije

Paori koji protestuju u Novom Sadu negiraju tvrdnje resorne ministarke Jelene Tanasković da su ispunjeni svi zahtevi iz sporazuma postignutog maja ove godine.
Slankamenac: Nisu ispunjeni svi zahtevi paora, ne znam s kim je ministarka razgovarala, sa nama nije
Foto: 021.rs
Kako kaže jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Novom Sadu, Mileta Slankamenac, ministarka nije pozvala njih ni ostala udruženja koja su pozvala u protest. 

Slankamenac ističe da nije ispunjeno sve.
"Nije ispunjeno gorivo bez akcize. Spominje se neko bojenje goriva. Ako to ne može da se prevaziđe, a ne može se. To gorivo bez akcize se traži već deset godina, pa sad se tek shvatilo da treba da se boji. Znači može i obično gorivo, sipaćemo evrodizel, na pumpi, bez akcize. Posebno je simptomatično da ona uopšte nije spomenula robnu berzu, robni zapis, terminsku prodaju. To ne znam kako je propustila", navodi ovaj poljoprivrednik.
Ističe da je cilj uređenje tržišta poljoprivrednih proizvoda, ne samo žitarica.
 
"To znači javna skladišta, robni zapis, terminska prodaja. To je ključno u celoj priči. To nek malo počne da spominje. Ti zakoni postoje, treba da se razrade i da se primenjuju", ističe Slankamenac.
 
Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da je ispunjeno svih 13 tačaka iz sporazuma koji je u maju dogovoren sa poljoprivrednicima, a da su sada dostavljeni potpuno novi zahtevi.
 
"Vrata i ministarstva, i Vlade, i Predsedništva su za njih širom otvorena, ali poljoprivrednici neće da razgovaraju", istakla ministarka za RTS.
 
Ona je navela da je prethodnih dana pozivala predstavnike udruženja poljoprivrednika na razgovore i u nedelju, i u ponedeljak, kao da ih je na pregovore pozvala i premijerka Srbije Ana Brnabić, ali da nisu pristali na ponudu. 
Zaključila je da su protesti politički obojeni i da poljoprivrednici neće da razgovaraju.
 
Podsetimo, blokade ratara širom Vojvodine i dalje su u toku. U Novom Sadu se blokira rafinerija, uz povremene protestne vožnje kružnim tokom kod skretanja za Šangaj. 
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Živeti slobodno

    18.11.2023 08:16
    Slankamenac, ne predaj se!
    Puna podrška paorima!
    Dole odnarođeni i bahati režim, koji nema sluha za narod!
  • Posmatrač

    15.11.2023 18:51
    Evo ga i ovaj nazovi poljoprivrednik Slankamenac, pitajte prave ratare, stočare , šta misle o ovim protestima.
  • Marko

    15.11.2023 15:21
    @Gari
    Naravno da treba da blokiraju. Šta vi mislite da su protesti šetnjica i igra? Je l' mislite da su Belgijanci kao vi pa da ovako pričaju kad im npr. štrajkuje železnica. Cela država u blokadi i postižu ciljeve. Vi verovatno verujete da se u Srbiji bolje živi nego u Belgiji i da oni nemaju pojma kako i pta treba. Jeste, Srbi najpametniji narod na planeti samo nikako da vidimo to u praksi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti