Još će se čekati na radove u bloku kod zgrade suda: Nadležni obustavili vredan tender

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obustavila je tender za izvođače radova na prvoj fazi uređenja stambenog bloka oko nove zgrade suda u Stražilovskoj.

Obe primljene ponude zainteresovanih firmi bile su manjkave, konstatovala je komisija u odluci koja je upravo objavljena u vezi sa ovim tenderom.

Nadležni su procenili posao na 74,1 milion dinara bez PDV i obrazložili šta je potrebno učiniti - u pitanju je parterno uređenje ovog novosadskog bloka, smeštenog između stambenih objekata u Maksima Gorkog, Stražilovskoj i Radničkoj ulici.
 
Osim parternog uređenja, na području od oko 3,5 hektara u planu je nova javna rasveta, kanalizacija, hortikultura, pešački prilaz do nove zgrade suda iz Stražilovske, kao i dva kolska ulaza iz garaže.
Druga faza radova će obuhvatiti uređenje krova garaže i za nju će biti raspisan poseban tender.
 
Odbijene su ponude dve grupe ponuđača. Prvu ponudu, vrednu 74 miliona dinara, podneli su zajedno "Suuniko solutions", "Struja" doo, JKP "Put", "Arhikom" doo, "Instel-inženjering" i "Tecton Geosystems".  Druga ponuda bila je za nijasnu povoljnija (73,4 miliona dinara) i podneli su je "PZP Valjevo" ad, "Elektrovolt", "Geosistem" Valjevo, "Biodekor", "Mašinokop" i "Hidromax".
 
U obe ponude uočeni su nedostaci jer nisu ispunjeni svi traženi uslovi. To znači da će se još čekati na realizaciju ovog posla, te da se očekuje nova javna nabavka.
Prema sadašnjoj situaciji u ovom bloku, sve pristupne saobraćajnice, potporni zidovi, ograde, kanali, zelene površine, pa i javna rasveta u bloku su dotrajale, zapuštene ili devastirane. 
 
"Prostor se obogaćuje savremenom urbanom opremom (klupe, kante, nadstrešnice, držači za bicikle, sportski rekviziti, odbojnici, signalizacija itd) i dodatnim sadržajima kako bi odgovarali različitim rekreativnim i meditativnim potrebama korisnika", navodi se u dokumentaciji.
 
Biće izgrađene pešačke i biciklističke staze, fitnes teren sa tartan podlogom, kao i dodatno visoko rastinje kako bi se dobio utisak bogate zelene oaze. Za uklanjanje su predviđena stabla kiselog drveta, bagrema i još nekih vrsta koja su najniže ocenjena u pogledu zdravlja stabla.
 
Ukupno, predviđa se uklanjanje 15 stabala ili 20 odsto od ukupnog broja drveća u ovom bloku, a za ostala starija stabla koja su ocenjena nešto višom ocenom predložen je monitoring. U projektu rekonstrukcije navodi se da je drveće generalno u lošem stanju, osim nekoliko mlađih stabala.
Planirana je sadnja visokih i srednjih lišćara, zimzelenog i listopadnog šiblja i perena uz obodne delove zelenih površina, uz staze, pored terena za sport i igrališta u ovom bloku.
 
Svi radovi biće izvedeni na osnovu projekta o kojem je 021.rs pisao OVDE.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Komba

    16.11.2023 15:00
    Propala...
    ...kombinacija skuplje ponude pa ponisteno...
  • Stari Grad

    16.11.2023 14:25
    Cekajte jos
    Potomci druga Marka moraju da cekaju ,e da je on ziv .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti