FOTO: Kako će izgledati Gradska biblioteka

Gradska biblioteka u Novom Sadu će od 2013. godine biti veća za 1.000 kvadratnih metara, kaže direktor ove ustanove Miloš Pankov.
Gradska biblioteka u Novom Sadu će od 2013. godine biti veća za 1.000 kvadratnih metara, kaže direktor ove ustanove Miloš Pankov.

Konkurs za izradu idejnog rešenja je gotov, a najbolji je bio rad arhitekte Đorđa Bajila na osnovu koga će sledeće godine biti urađen glavni projekat. Pankov navodi da će konačni izgled zgrade Gradske biblioteke biti vrlo sličan predloženom rešenju sa konkursa.

"Kada dođe do faze izrade glavnog projekta, investitor i autor će se dogovarati o izvesnim korekcijama, ali moje lično mišljenje je da ovaj rad u potpunosti zadovoljava sve što smo mi smatrali da je potrebno od novih sadržaja", kaže direktor Gradske biblioteke.

Sredstva za dogradnju zgrade u Dunavskoj najvećim delom će biti obezbeđena iz budžeta Grada, ali će u projektu učestvovati i država i međunarodni fondovi. Pankov kaže da će, prema gruboj proceni, vrednost investicije iznositi najviše oko milion evra. "Sa obzirom na kvadraturu i neke orijentacione procene, ukupna vrednost rada iznosiće od 700.000 do 1.000.000 dinara. Naravno, prilikom izrade glavnog projekta biće odlučeno koji materijali će se koristiti, nakon čega će biti poznata konačna cifra", navodi Pankov.

U dograđenom delu nalaziće se dečije odeljenje, čitaonica, referalni centar sa više desetina računara , kao i oko 40.000 knjiga. Pankov navodi da je predloženo rešenje prihvaćeno i zbog činjenice da se uklapa u postojeći izgled centralne zgrade Gradske biblioteke, koja je spomenik kulture.

Ovu vest u satiričnoj verziji 021web.tv tima pogledajte ovde.

  • black

    24.12.2011 06:32
    Kompletan projekat treba pokazati!
    Na osnovu ovih rendera, mogu reci da je moglo biti mnogo više duha, i hrabrijeg savremenijeg pristupa.

  • rrrr

    23.12.2011 08:44
    Neka mi neko objasni brisoleje orejntisane ka severu ? Bilo bi lepo kada bi videli kompletan projekat a ne samo fasadu.
    I jos jedno pitanje sta je ovde novo, jer ovo niti je savremeno a i nesto novo, a onda se postavlje pitanje pa sto ste raspisivali konkurs?
  • NS

    17.12.2011 14:58
    Joj, Ivo Andrić, a što ne Mika Antić?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti