Predstava po Antićevom tekstu s Balaševićevom muzikom

U Srpskom narodnom pozorištu za sredu je zakazana premijera predstave "Parastos u belom", urađene po tekstu Miroslava Antića, a u režiji Petra Jovanovića.
U Srpskom narodnom pozorištu za sredu je zakazana premijera predstave "Parastos u belom", urađene po tekstu Miroslava Antića, a u režiji Petra Jovanovića.

Muziku je komponovao novosadski kantautor, Đorđe Balašević, a na adaptaciji teksta učestvovali su glumica Mira Banjac i rediteljka Beba Balašević. Petar Jovanović kaže da je inicijator projekta Mira Banjac, koja je ukazala na to koliko je ovaj komad Miroslava Antića danas bitan. Jovanović dodaje da je neobično to koliko mu je Antić bio inspiracija, pogotovo u teškim momentima u životu.

"Kada sam pričao sa Mirom o tome, osetio sam potrebu da se na neki način, koliko god ja to mogu, odužim Miki za sve to što on meni znači. I to je ono što sam sa ekipom pokušao da izvedem na sceni", kaže Jovanović.   

U predstavi igraju Gordana Đurđević Dimić, Radoje Čupić, Jovana Balašević i Marko Marković iz somborskog Narodnog pozorišta. Predstava je rađena u koprodukciji centra "Vrbak" i Srpskog narodnog pozorišta.

Premijera je zakazana na sceni "Pera Dobrinović" u sredu u pola osam uveče, a publika će "Parastos u belom" u ovom mesecu imati prilike da pogleda još samo u četvrtak. (D.S.)

  • JAZZ

    14.12.2011 08:48
    Pozdravljam sve što ima veze sa Mikom...
    Nadam se da će predstava ispuniti očekivanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti