"16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama" i niz dešavanja na Univerzitetu u Novom Sadu

Niz dešavanja priređuje se na Univerzitetu u Novom Sadu povodom "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama", globalne kampanje tokom novembra i decembra.
"16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama" i niz dešavanja na Univerzitetu u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kampanja obuhvata četiri važna međunarodna datuma: Međunarodni dan protiv nasilja prema ženama 25. novembar, Svetski dan borbe protiv side 1. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetima 3. decembar, Godišnjicu Montrealnog masakra 6. decembar i Međunarodni dan ljudskih prava 10. decembar.
U četvrtak, 23. novembra u 18 sati održava se onlajn panel "Zakon i femicid - komparativni prikaz zakonskih rešenja i sistemskih odgovora i regiji". Učestvuju Kosana Beker, Maja Raičević, prof. dr Maja Munivrana i dr Nermin Šehović.
Link ka platformi: OVDE
 
U ponedeljak, 27. novembra u 18 časova biće razgovor sa studentima i studentkinjama o seksualnom nasilju. Održaće se u svečanoj sali Filozofskog fakulteta, a razgovor će voditi Biljana Stepanov iz Centra za žrtve seksualnog nasilja.
 
Biće reči o tome koji su to mehanizmi prevencije, kakav je zakonski okvir, kako funkcioniše Centar za žrtve i pokretanje sudskog postupka, gde se može dobiti psihološka podrška i ostale teme.
 
Detalji o svim dešavanjima dostupni su OVDE.
  • Savka

    21.11.2023 17:09
    Ja sam dobila psihološku pomoć u sudskim procesima,sto vise postupaka protiv zrtva, a zdravstvena strana i finansijska stavljena pod kontrolu 17.02 u 11 casova 2017, kada sam posla na posao ,neko je imao pravo da me zaustavi pravo, odlazak na posao koje je zagarantovano ustavom i zakonom i mejunaradnom konvencijom.O vazduhu i necistoci iz tog dvorišta i placa ,slika govori vise od reci u ulici Tihomira Jovica odkud je poteklo nasilje,ali i to je zagarantovano pravo za zrtve po ustavu i zakonu i medjunarodnoj konvenciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti