"Statut Vojvodine - lepe reči u tvrdom povezu"

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je da je "nedopustivo" što se Ustav Srbije ne poštuje i što se Vojvodini ne isplaćuju finansijska sredstva garantovana Ustavom.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je da je "nedopustivo" što se Ustav Srbije ne poštuje i što se Vojvodini ne isplaćuju finansijska sredstva garantovana Ustavom.

"Bez novca kojim ćemo finansirati poverene nadležnosti, Statut Vojvodine predstavlja samo lepe reči u tvrdom povezu", ocenio je Egereši, povodom druge godišnjice donošenja Statuta Vojvodine. On je ukazao da zbog problema koji je naveo "još nema ništa od suštinske decentralizacije" Srbije. "Cenu centralizacije plaćamo svi, a plaća je i Vojvodina koja po brojnim pokazateljima ekonomski propada. Došli smo u poziciju da se nadmećemo u siromaštvu, a ne u napretku", ocenio je Egereši.

On je kritikovao političke snage koje dovode u pitanje ustavnost Statuta Vojvodine i Zakona o utvrđivanju nadležnosti pokrajine i odbacio optužbe za separatizam. "Vojvodina ne želi da stvara državu u državi, već da dobije mogućnost da se razvija kao moderan, građanski evropski region i da pomogne Srbiji da se transformiše u modernu, evropsku, decentralizovanu i regionalizovanu državu", naveo je Egereši.

  • Jugosloven X

    15.12.2011 08:59
    Sada je samo "POSTA"
    Posta u centru, vec je promenila ime u "POSTA".
    Izbacen je dodatak koji asocira na centraliste.
  • ZoranNS

    14.12.2011 16:34
    Kada će se otvoriti oči
    Ne znam koliko još toga treba nekim pojedincima da otvore oči i da shvate da Srbija Vojvodinu ne tretita kao deo Srbije nego kao koloniju.
  • A otkud u devojke

    14.12.2011 13:06
    dete?
    Prestanite vise sa "utvrdjivanjem cinjenica" u Banovini! UCINITE NESTO! Zato su Vam Vojvodjani dali poverenje! Pobogu, NE CEKAJTE BEOGRAD! UZMITE NASE! PRESECITE! Ili mi, gradjani, treba da udjemo u Banovinu - i to uradimo umesto Vas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti