Kiralj: "Rodbina u Sudu časti u sukobu interesa"

Činjenicu da Sudom časti regionalne lekarske komisije Vojvodine predsedava rođeni brat jednog od lekara koji se terete za nesavesno lečenje bebe koja je preminula u Betaniji, član Gradskog veća Aleksandar Kiralj ocenjuje kao sukob interesa.
Činjenicu da Sudom časti regionalne lekarske komisije Vojvodine predsedava rođeni brat jednog od lekara koji se terete za nesavesno lečenje bebe koja je preminula u Betaniji, član Gradskog veća Aleksandar Kiralj ocenjuje kao sukob interesa.

Prema njegovim rečima, Sud časti treba da funkcioniše kao pravosudno telo, gde je pitanje sukoba interesa prvo pitanje koje se postavlja. "Isto kao i u redovnom sudu - kad dođete, uvek vas prvo pitaju da li ste u srodstvu, zavadi ili bilo čemu što može uticati na objektivnost postupka. To je osnova svakog poštenog suđenja", kaže Kiralj za 021.

Prema njegovim rečima, iako Sudom časti predsedava neko ko je u sukobu interesa, situacija se može prevazići imenovanjem zamenika koji neće imati lične veze sa optuženim lekarom. "Što se tiče samih lekara i njihove rodbine koja sedi u Sudu časti, da, mislim da to nije u redu, jer je posredi očigledan sukob interesa. To treba Lekarska komora da reši, postavljanjem zamenika koji neće biti u sukobu interesa za pojedinačne slučajeve", navodi član Gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Podsetimo, predsednik Suda časti regionalne lekarske komisije Vojvodine je Branislav Budakov, rođeni brat upravnika Betanije, jednog od četvoro lekara koji se terete za nesavesno lečenje nedavno preminule bebe u novosadskom porodilištu. (miodrag@021.rs)

  • Pacijent

    27.12.2011 07:55
    DOKTOR - POLITIČAR
    A njemu kada će suditi? Bavljenje politikom ga štiti od svih mogućih sudova, ali neće ni njihova goreti do zore.
  • Dr Petrović

    27.12.2011 06:44
    Crno nije belo
    A mršavo debelo
  • Petar Pan

    26.12.2011 12:37
    Savest
    Za umorstvo nerođenog deteta nema oprosta, nema milosti. Krivce na robiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti