U Hitnoj pomoći bubrežnoj bolesnici rekli da pozove taksi

Novosađanki Mileni K. (21), inače hroničnoj bubrežnoj bolesnici, dispečerka Hitne pomoći je poručila da naruči taksi iako je trpela parališuće bolove.
Novosađanki Mileni K. (21), inače hroničnoj bubrežnoj bolesnici, dispečerka Hitne pomoći je poručila da naruči taksi iako je trpela parališuće bolove.

Prema njenim rečima, usled iznenadnog napada pet puta je pozvala Hitnu pomoć, ali je svaki put odbijena bez valjanog razloga. Tek sat vremena agonije, u pomoć ovoj devojci stigli su sestra i dečko, koji su je obukli i odveli kod doktora gde je dobila injekciju, infuziju i odgovarajući tretman. Kako ova Novosađanka kaže za "Press", ovo joj nije prvi napad, ali je ovo prvi put da joj niko nije izašao u susret jer se zna da su bubrežni bolovi jedni od najjačih koje čovek može da proživi.

Direktor Hitne pomoći Nenad Aracki kaže da je iznenađen ovim optužbama i da će sprovesti unutrašnju istragu koja će pokazati da li je došlo do ugrožavanja njenih prava. Prema njegovim rečima, lekari novosadske Hitne pomoći reaguju  i kada slučaj nije urgentan, što nije slučaj u drugim gradovima u Srbiji.

On dodaje da je od 60.000 intervencija njihovih ekipa u toku protekle godine, bilo svega desetak pritužbi od kojih su se samo dve pokazale kao osnovane.

  • angie

    17.12.2011 20:27
    praksa
    Daće Bog Mimi da i ti malo otkružiš u hitnoj..verujem da će te lepo primiti..a onda bih volela da čujem tvoj komentar..suludo je komentarisati rad službe s kojom nisi upoznata.
  • nsad11

    17.12.2011 11:30
    @Mimi
    mnogo si mi ti jos mlada za ikakve ozbiljnije komentare; rado bi citao tvoje primedbe nakon desetak godina i barem minimalnog radnog iskustva. nemoj pricati o onome sto ne znas.
  • mimi

    15.12.2011 19:57
    Za to ,,medicinsko,, znaje nismo krivi mi nego profesori koju strajkuju svaki mesec! Ne znam za druge,ali ja se uvek trudim da barem nesto radim na praksi tako mi brze prodje vreme a ponekad MEDICINSKE SESTRE I TEHNICARI TO NE DOZOLJAVAJU JER SU NADRDANI,LOS DAN,PUNO PACIJENATA I NEMAJU ONI VREMENA NISTA DA NAM OBJASNE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti