Akcija sadnje šumskog zaštitnog pojasa u Temerinu danas i naredne subote

Mreža "Pošumimo Vojvodinu" naredne danaas i naredne subote organizuje akciju sadnje šumskog zaštitnog pojasa u Temerinu.
Akcija sadnje šumskog zaštitnog pojasa u Temerinu danas i naredne subote
Foto: Pixabay (ilustracija)

Lokacija sadnje je na Stazi zdravlja na Bečejskom putu, a građani koji žele da učestvuju su pozvani da se tamo pojave ove i sledeće subote, 25. novembra i 2. decembra, u 10 časova. 

Tačne koordinate se mogu pronaći na sajtu Mreže Pošumimo Vojvodinu ili na društvenim mrežama (Fejsbuk i Instagram).
 
Biće posađeno oko 200 sadnica platana, lipa, katalpi, javora i jablana. Inače, opština Temerin je jedna od najmanje pošumljenih u Vojvodini. 
Osim članova Mreže "Pošumimo Vojvodinu", očekuje se učešće 40 – 60 građana i aktivista sa područja Opštine Temerin, kao što su Ekološka inicijativa Temerin, Kancelarija za mlade, Društvo prijatelja bašte, Odred izviđača Temerin, Lovačko udruženje Fazan, Udruženje sportskih ribolovaca Karaš i Crveni Krst. 
 
Veliku pomoć u sadnji pružiće JKP Temerin i Vatrogasni savez.
 
Organizatori napominju da je neophodno obući toplu obuću i odeću, pogodnu za boravak napolju na niskim temperaturama. 
 
Projekat "Šuma zove na akciju", realizuje se treću godinu za redom, u okviru Ekosistem programa – podrška reformama u zaštiti životne sredine, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, uz podršku Švedske. Projekat realizuju 4 članice mreže "Pošumimo Vojvodinu"– nosilac projekta, Pokret gorana Novog Sada i udruženja Dečija ekološka akademija, Ekološki pokret Vrbasa i Ruralni centar Sova.
Nabavka sadnica je obezbeđena uz podršku Evropske unije, kroz projekat "EU za Zelenu agendu u Srbiji". 
 
Ovaj projekat organizovan je uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB).
  • bilo drveca

    06.12.2023 13:31
    To isti oni sto su isekli? Nekada je duz puta sadjeno drvece sa krosnjom dok nisu stigli strucnjaci.
  • Akcijaš

    26.11.2023 11:50
    Lepo !
    Lepo !
    U jednom dahu preko 40 vrednih ljudi posadilo je planirane sadnice .
    Nije nam smetao vetar jer sve to i radimo medju ostalim stvarima i zbog njegove neobuzdanosti .
  • pajo patak

    25.11.2023 14:45
    akcija 1000% uspješna;
    u Tjemerinu i Bečkom jarku obožavaju drvjeće, pogotovo bukve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".