Vatrogasci dobijaju nove prostorije?

U narednih nekoliko dana biće poznato da li će Grad izaći u susret Vatrogasnoj brigadi i dodeliti im zemljište preko puta Gradskog saobraćajnog preduzeća, na kom bi trebala da bude izgrađena nova stanica.  
U narednih nekoliko dana biće poznato da li će Grad izaći u susret Vatrogasnoj brigadi i dodeliti im zemljište preko puta Gradskog saobraćajnog preduzeća, na kom bi trebala da bude izgrađena nova stanica.

Komandir novosadskih vatrogasaca Dragoslav Klisura kaže da su stare prostorije u Ulici Jovana Subotića odavno tesne i nefunkcionalne.

"Postojeći objekat je iz pedesetih godina, što znači da je mali u smislu smeštaja ljudstva, a apsolutno prebukiran što se tiče mesta za parkiranje vozila. Kažu da nigde u svetu nema toliko vozila na tako mali prostor", kaže Klisura za 021.

Muke koje novosadska Vatrogasno-spasilačka brigada muči sa prostorom nastaviće se čak i ako im Grad dodeli pomenuto zemljište, jer je pitanje ko bi finansirao izgradnju objekta na parceli prema Veterniku. Prema Klisurinim rečima, finansijsko rešenje se može naći u zajedničkoj investiciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Grada Novog Sada i evropskih fondova.

"Novac je uvek škakljivo pitanje. Formiran je budžetski fond u okviru MUP-a, a mislim da bi i Grad trebao da učestvuje u izgradnji nove vatrogasne stanice. Mislim da će Srbija u dogledno vreme postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, što bi otvorilo i mogućnost uključivanja IPA fondova u finansiranje", kaže komandir novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade.

Ukoliko bi vatrogsaci dobili prostor preko puta Gradskog saobraćajnog preduzeća, u objektu u Ulici Jovana Subotića bi ostala jedna manja jedinica, što bi značajno ubrzalo rad ove službe. Prednost nove lokacije je činjenica da bi se vatrogasci nalazili na spajanju tri velike saobraćajnice – Futoškog puta, Somborskog bulevara i Bulevara Kneza Miloša. (M.Sovilj)

(miodrag@021.rs)

  • DekacNS

    15.12.2011 20:29
    Pozdravljam za lokaciju "Mišeluk", ali sam i za to da se podele bar u 4 reona, pa da budu efikasniji i eto i zaposlenja za nezaposlene!
  • Nebojsa

    15.12.2011 20:20
    Zasto ne na petlji Miseluk
    Podjednaka udaljenost od svih delova grada preglednost citavog grada vrhunska infrastrktura itd
  • 15.12.2011 18:00
    Zar ne treba da budu, koliko god je to moguće, udaljeni podejednako od svih delova grada. Ako nešto bude gorelo na Klisi, bolje da krenu helikopterima ako misle da stignu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti