Zanimljivi događaji, vreme, stanje na ulicama: Šta se dešava ove srede u Novom Sadu

Hladni novembarski dani skoro su prošli, a ono što sledi neće biti ništa toplije. Utoplite se i uđite u novi dan spremni.
Zanimljivi događaji, vreme, stanje na ulicama: Šta se dešava ove srede u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Mnogi su izvadili zimske jakne i ne rizikuju, naročito u večernjem i noćnom periodu kad se obilaze lokalna mesta za provod.
 
Gde ove srede, 29. decembra možete da odete, šta treba usput da imate u vidu i druge korisne informacije saznaćete u nastavku ovog vodiča.
Vreme
 
Poslednja novembarska sreda biće još hladnija od dana iza nas. Ujutru će biti svega stepen iznad nule, dok će najviša dnevna temperatura biti 4°C.
 
Dan će biti mestimično oblačan, uz poneki sunčani interval.
Vreme neće prijati hroničnim bolesnicima, a naročito ne astmatičarima i srčanim bolesnicima. Glavobolju, reumu i nervozu osećaće oni koji su malo osetljiviji.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Čerevića, Ledinaca i Banstola u sredu, 29. novembra neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje od 9 do 11 sati biti deo Njegoševe, od 9 do 11.30 časova Andrevlje i sportski centar Testera, a delovi Ledinaca od 8.30 do 12 časova.
 
Linije 11A i 11B u sredu će voziti izmenjenom trasom zbog radova na vodovodnoj mreži u Gundulićevoj ulici. Kako će se kretati autobusi na ovim linijama detaljno pročitajte OVDE.
 
Kad je reč o stanju u saobraćaju, pojedine ulice su potpuno ili delimično zatvorene. Zabranjen je saobraćaj u Ulici Stevana Sinđelića zbog radova, kao i deo Ulice Doža Đerđa od broja 44 do kraja ulice. Zatvorena je i Ljermontovljeva i deo Ulice Zorana Petrovića iz smera Doža Đerđa. Planirani rok za završetak ovih radova je 6. decembar.
 
Zabranjen je saobraćaj u Vinogradarskoj ulici u Kisaču. Ova izmena važi do 15. januara 2024. godine.
 
U Ulici Boška Buhe, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara iduće godine.
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića do 30. decembra, a izmenjen je u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta 2024. godine.
 
Zbog radova je zabranjen saobraćaj i u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Ovi radovi traju do 18. decembra.
 
Gde ići?
 
Izložba slika "Novosadske svakodnevice" poznatog slikara Đorđa Beare biće održana u sredu u galeriji Macut na Spensu. Otvaranje je u 19 časova.
 
Tribina "Odgovornost maloletnika" održaće se na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić. Tribina će početi u 18 časova.
 
Povodom 125 godina od rođenja slikara Milana Konjovića, u sredu će biti svečana akademija u Ogranku SANU u Novom Sadu. Svečanost počinje u 18 časova.
 
Bluz rok bend FingerBanG dolazi u Lazino tele, a prirediće sjajnu svirku s početkom u 22 časa.
Predavanje i projekcija u okviru ciklusa "Svet digitalne umetnosti" biće u sredu u Američkom kutku. Biće reči o video-umetnosti Majka Peletjea iz Holandije, i to od 14 časova.
 
Sreda je odličan dan za stend-ap provod u Londonu. Dolazi Srđan Dinčić i donosi najbolje što zna i ume, a provod počinje u 20 časova.
 
Ukoliko volite akvarel umetnost, do 1. decembra možete da pogledate bijenale akvarela u Kulturnoj stanici Barka. Otvorena je od 10 do 18 časova.
  • Milica

    28.11.2023 23:25
    Saberi se malo samo se oduzima
    Nije 29. decembar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".