Stanovnici Adica godinama bez kanalizacije, u Gradu kažu da će sve biti rešeno sledeće godine

Stanovnici ulice Milana Ajvaza na Adicama već gotovo dve decenije čekaju na kanalizaciju koja se gradi u skoro svim okolnim ulicama.
Stanovnici Adica godinama bez kanalizacije, u Gradu kažu da će sve biti rešeno sledeće godine
Foto: 021.rs
U lokalnoj upravi za 021.rs, nakon obraćanja stanovnika redakciji, poručuju da će ulica dobiti kanalizaciju u narednoj godini. 
 
Deo Adica i dalje nema kanalizaciju i vodovodno mrežu, barem ne legalnu, te grad već godinama unazad radi na tome da se ovaj deo Novog Sada poveže na komunalnu infrastrukturu.
Da radova ima, potvrđuju i stanovnici ulice Milana Ajvaza koji su se obratili 021.rs. 
 
Dodaju da ih mašine i radnici zaobilaze već godinama. Kako objašnjavaju, nije problem samo u njihovoj ulici, nego i u još tri paralelne - Stanoja Dušanovića, Marka Maletina i Domentijanova.
"Sve četiri ulice imaju pristup samo iz Stevana Sinđelića, paralelne smo i svaka je duga od 80 do 100 metara sa po desetak kuća. Mislim da su svi objekti u sve četiri ulice legalni, a većina je i sagrađena odavno, neki su tu od devedesetih. Imamo struju, kablovsku, gas, a JKP 'Vodovod i kanalizacija' je preuzeo mrežu koja je svojevremeno građena i rekli su da plaćamo račune, a oni će jednom staviti cevi. Međutim, kanalizacije i ne znamo kada će se raditi iako stalno pišemo gradu", priča stanovnik ulice Milana Ajvaza.
 
Komšije dodaju da su okolne ulice dobile kanalizacionu mrežu odavno, u samoj Stevana Sinđelića koja im je najbliža tu je oko šest godina, a sada lokalna vlast uveliko ulaže u mnogobrojene ulice južnije od njih, tj. južnije od ulice Marije Bursać.
 
"Nas kao da su zaboravili. Pisali smo mesnoj zajednici nebrojeno puta, bili do Gradske kuće i Uprave za građevinsko zemljište i investicije, ali nikako da se nešto pokrene. Rečeno nam je čak i da je ljudska greška, da je ucrtavanje naše ulice zaboravljeno prilikom izrade projekta, da će to ispraviti, ali godine prolaze", navodi jedna stanovnica. 
 
Dodaju i da je problem što ulice nemaju asfalt, što ne može da se reši dok se ne postave cevi ispod zemlje.
U Upravi za građevinsko i investicije za 021.rs navode da će gradnja kanalizacije u Milana Ajvaza biti uvrštena u investicije za sledeću godinu. Dodaju i da je završena izrada tehničke dokumentacije.
 
"Završena je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže u delu Adica južno od kanala T-803 do ulice Branka Ćopića, u dužini od oko 3,3 km, koja obuhvata 18 ulica, među kojima je i Ulica Milana Ajvaza. Stručne službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije predložiće da se u Program uređivanja građevinskog zemljišta za 2024. godinu, kao jedna od pozicija uvrsti i izgradnja kanalizacione mreže na predmetnom lokalitetu, odnosno opredele sredstva za samu realizaciju navedene investicije", kažu u UGZI-ju za 021.rs
 
Ova uprava kaže i da se konstantno radi na tome da čitave Adice dobiju adekvatnu infrastrukturu, pa tako i kompletnu pokrivenost kanalizacionom mrežom. Dodaju da je u proteklih deset godina izgrađeno 16 kilometara i da se trenutno gradi 3,9 kilometara kanalizacije u delu Adica, južno od Marije Bursać do kanala T-803.
  • Veternička rampa

    02.12.2023 17:20
    Danice Jovanović u Veterniku urađena kanalizacija do pola ulice, druga polovina ništa.
  • Jole

    02.12.2023 07:38
    @Marko Nn ti je dobro odgovorio. Adice su gradjene bukvalno kao divlje naselje. Tu su izveli prvo Romi pa onda nelegalo i divlje naseljeni ostali. Ko se seca i ko je prolazio tuda do mackovog spruda 90tih tu si bili kukuruzi i neka firma "raula-mon" i to je bio kraj sveta. E onda su se pametnjakovici dosetili da tu grade kuce jer ih "ima" brojcano nebi li drzavu naterali da ih legalizuje. Isto tako je nastalo i naj vece divlje naselje u Srbiji , Kaludjerica. Tako da ne znam dali si ti radio sve legalno ali ono sto ja mogu da potvrdim glavom je da su adice gradjene nelegalno i tonie cinjenica a tebi je to "otrov". A mozda te pece istina?
  • Ja

    01.12.2023 21:43
    Nn no no
    Sve je gradjeno legalno, cela naselja zgradica, ulica Olivere Marković, ulice Nova 22 i sve okolne ulice su legalne. Nema trotoara,nema kanalizacije, nema autobuskih linija...lažete kao i uvek da cete nešto uraditi. Izlazimo na izbore i cepamo listice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".