Maratonci u subotu trče na novosadskom keju, "Reciklažni maraton" prilika za sve rekreativce

Jedanaesti po redu tzv. "Reciklažni maraton", u organizaciji atletskog rekreativnog kluba "Fruška gora", održaće se ove godine u subotu 9. decembra na Sunčanom keju.

Trčaće se maraton i polumaraton, a start i cilj su kod Đačkog igrališta, blizu izlaska na kej iz pravca Jirečekove ulice.
 
Start maratonske trke je u 10 časova, dok se duplo kraća deonica trči od 11 sati.

Za one koji se nosi do sada još uvek prijavili, startnina od 2.500 dinara će moći da se uplati i na sam dan trke.

Trči se novosadskim kejom, staza je kružna, a jedan krug iznosi 7,04 kilometara tako da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova.

Specifičnost ovog maratona je u tome što učesnici recikliraju sve medalje, plakete i raznorazne druge materijale sa prethodnih trka, ali isto tako i svako dobija diplomu bez obzira koju je distancu uspeo da istrči.

Sve detalje vezane za organizaciju trke možete pronaći OVDE

Atletsko rekreativni klub "Fruška gora" je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta osnovan pre 15 godina i trenutno broji preko 100 aktivnih članova. U njihovoj organizaciji su četiri godišnje trke - Noćni maraton, Otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju, polumaratonska trka "Vreme radi za nas" i "Reciklažni maraton".

  • Шетачица

    08.12.2023 09:36
    Само да публика рециклира у корпе за отпатке а не осим корпе и маратон само такав
  • Moma

    04.12.2023 14:49
    Struka
    Dolazim da podržim sve koji ne umaču vruće hlebčiće u pavlaku!
  • Gore

    03.12.2023 23:53
    Portir
    Ja bih trčao, ali ne znam u krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".