Nema para za obnovu Pozorišnog trga

Obnova Pozorišnog trga i dalje je neizvesna, jer još nije poznato kada će Zavod za izgradnju grada za taj posao dobiti novac od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.
Obnova Pozorišnog trga i dalje je neizvesna, jer još nije poznato kada će Zavod za izgradnju grada za taj posao dobiti novac od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Pomoćnica direktorice Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da je projektna dokumentacija pripremljena, te da je dobijeno odobrenje za radove. "Radove na uređenju Pozorišnog trga možemo planirati nakon obezbeđenja sredstava, znači u nekom narednom periodu", kaže Zorica Ninić Stupar.

Osim što nije u stanju da finansira najavljene radove, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine ima problem i s milionskim dugovima prema preduzećima koja su obavljala poslove za ovu pokrajinsku instituciju. Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, nedavno je za Radio 021 izjavio da pokrajinski Fond neće nikome ostati dužan, te da preduzeća mogu očekivati da će im novac biti isplaćen do kraja ove ili početkom naredne godine.

Planom obnove Pozorišnog trga predviđena je zamena materijala kojim je popločan trg, rekonstrukcija pešačkih staza duž Uspenske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, rekonstrukcija autobuskog stajališta u Uspenskoj ulici, te uređenje zelenila. Površina na trgu, uz pozorište, biće popločana prirodnim kamenom, dok će se na prostor ispred lokala i drugih objekata postaviti prefabrikovani betonski elementi, odnosno behaton.

Od svih planiranih promena, na ovom trgu je do sada postavljen jedino spomenik balerini Marini Olenjinoj, koja je 1950. godine osnovala Balet Srpskog narodnog pozorišta. (D.S.)

  • Tiberius

    17.12.2011 10:12
    sanjao si. normalno da treba zameniti raspali mermer da se ljudi ne bi lomili po kisi i mrazu. nije lickanje u pitanju nego realna potreba. a tender ce biti namesten sta god se radilo
  • Marina

    17.12.2011 09:02
    Realno
    ...šta fali Pozorišnom trgu. Uopšte nije u tako lošem stanju. Bolje bi bilo da srede ono ruglo od Trga republike...
  • Sofronije

    17.12.2011 08:44
    Skinuce kamen i postaviti behaton, pih malo jaca mi je to rekonstrukcija trga. Ko zna možda se ipak odluce da stave u kombinaciji sa behatonom i taj plemeniti asfalt!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti