Berza sadnog materijala na Sajmu

Novosadski sajam će do nedelje biti domaćin četvrte Berze sadnog materijala na kojoj će oko 40 rasadnika i nekoliko naučnih ustanova predstaviti proizvode vrhunskog kvaliteta.

Novosadski sajam će do nedelje biti domaćin četvrte Berze sadnog materijala na kojoj će oko 40 rasadnika i nekoliko naučnih ustanova predstaviti proizvode vrhunskog kvaliteta.

Izvršni direktor Novosadskog sajma Bojan Gajić je napomenuo da se berza organizuje "u želji da bude dat doprinese reafirmaciji rasadničarstva i proizvodnje sertifikovanog sadnog i loznog materijala". Namera je da se izađe u susret posetiocima koji se sadnjom, setvom ili uređenjem eksterijera bave profesionalno ili iz hobija, kako bi na jednom mestu mogli da kupe sadni materijal vrhunskog kvaliteta.

Gajić je najavio učešće oko 40 rasadnika kao i Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu - Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo i pejzažnu arhitekturu, Instituta za kukuruz Zemun Polje i Instituta za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci. Profesor Zoran Keserović sa novosadskog Poljoprivrednog fakulteta je istakao da je u 2011, zabeleženo najveće interesovanje za podizanje zasada u proteklih nekoliko godina i dodao da je održavanje berze veoma važno za afirmisanje proizvodnje sadnog materijala u Srbiji.

Berza se održava u Hali "Master", radno vreme je od 10 do 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti