Siniša Kovačević u Novom Sadu: Program za Vojvodinu svodi se na jednu reč – hrana

Nosilac liste "Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" za pokrajinske izbore u Vojvodini Siniša Kovačević izjavio je da se program za Vojvodinu svodi na jednu reč – hrana.
Siniša Kovačević u Novom Sadu: Program za Vojvodinu svodi se na jednu reč – hrana
Foto: 021.rs

"Ali ne hrana tako što ćete u jedan jabučar doterati ruski šleper u kome će, dakle, taj nadobudni ruski šofer tražiti da mu se u taj kamion utovare gajbe sa jabukama, a onda to platiti 12 centi po kilogramu, nego ćete na kraju tog jabučara napraviti ili porodičnu fabriku voćnih sokova ili porodičnu pecaru za kalvados ili za jabukovu rakiju ili napraviti fabriku koja će proizvoditi jabukov čips", rekao je Kovačević na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu.

Kako dodaje, nije potreban klip kukuruza na njivi koji će prodati kao kukuruznu klipu, nego kao kobasicu.
 
"Taj transfer je malo nelogičan ali nama Vojvođanima više nego jasan. Ne treba vam njiva sa žitom ako nema mlina na kraju da ga bar prodate kao brašno ili kao kiflu", dodao je Kovačević.
Kovačević je istakao da nema potrebe da Vojvodina ima bilo koju vrstu brige osim jedne, a to je klima.
 
"Vrlo respektabilni naučnici tvrde da će se ovaj rajski prostor, ova najplodnija zemlja koja postoji na svetu, osim određenih potesa u Rusiji i Ukrajini, za 30 godina pretvoriti u polupustinju zato što se očekuju temperature od preko 70 stepeni na suncu", rekao je Kovačević.
 
Dodaje da Vojvodima ima Dunav, Savu, Bosut, Jegričku, Tamiš, Begej, Tisu, ima 30 jezera, od Rudoškog na severu i Palićkog, pa do Obedske bare na jugu, a navodnjava samo 2,5 posto prostora.
 
"To je zato što je bivši ministar poljoprivrede, koji se danas tako uspešno bavi loptanjem, uspeo da to sa tri procenta smanji na 2,5 jer nije servisirao ni ovo što imamo", precizirao je Kovačević.
 
Kovačević je naveo da je "to nešto što jedna ozbiljna stranka i jedna ozbiljna organizacija mora da sebi stavi kao cilj koji će privući ljude da ostanu".
 
"Nema razloga da se ne uspe navodnjavati stoprocentno teritorija Vojvodine kao Holandija i pritom imati toliko novca i toliko hrane da zaista hrani celu Evropu", rekao je Kovačević.
On je upitao i ljude da li vide ko im vodi zemlju?
 
"U tom smislu, dakle, ta se odgovornost, vaša odgovornost, mora povećati i multiplifikovati. Oni neće praviti zalivne sisteme, napraviće Nacionalni stadion na koji će potrošiti milijardu dolara, a dve trećine Vojvodine pije vodu koja nije za piće, a trećina koja ima vodu za piće dobija je iz azbestnih cevi, i mi tim ludacima puštamo da vode državu", dodao je Kovačević.
 
Kovačević je upitao šta je sledeće i da li je to Zimska olimpijada u Somboru.
 
"Sneg će se uvoziti iz Libije, led će se uvoziti sa Kipra, a imaćemo, dakle, svoj vetar, s tim što da ne bismo ništa prepuštali slučaju, napravićemo i fabriku vetra i onda će doći predsednik da je svečano otvori i da pusti prvi vetar. To je budućnost ove zemlje ukoliko mi ne uzmemo stvari u svoje ruke", zaključio je Kovačević.
  • Pitam se

    06.12.2023 13:16
    Pitam
    Šta ovo treba ovom čoveku.Uživaj u porodici i bavite se žena i vi bašticom , voćnjakom i unucima.Zinulo dupe svima na fotelju i na prinadležnosti.STRAŠNO ! OPŠTA DEBILANA OPOZICIJE.
  • Lale

    05.12.2023 21:44
    Vratite prava Vojvodini. Opelješena je, uništena. Autonomija za Vojvodinu!
  • Jovan

    05.12.2023 20:05
    Ko obeca da ce svako mesto u Vojvodini imati pijacu vodu i poljoprivrednici dobiti subvncije u mnogo vecem iznosu izostavio bih tajkune i strane vlasnike zemlje,dobice moj glas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".