Počela Videomedeja

Međunarodni festival savremene video-umetnosti "Videomedeja" počeo je sinoć u Studiju M.

Međunarodni festival savremene video-umetnosti "Videomedeja" počeo je sinoć u Studiju M. Na 15. Videomedeji, tokom tri festivalska dana, biće predstavljeno 40 video-radova i 13 medijskih instalacija.

"Izuzetno je važno postojanje Videomedeje, festivala koji praktično jedini u Srbiji neguje i okuplja važne centre i video-umetnike iz Evrope, sveta, ali i iz naše zemlje, dajući tako ohrabrenje ljudima koji se bave ovom vrstom umetnosti da istraju na svom putu, rekao je na otvaranju festivala pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić.

Direktorka "Videomedeje" Ivana Sremčević navela je da je ovogodišnji izbor jedinstvena prilika za edukaciju i uvid u mogućnosti primene naprednih tehnologija u aktuelnoj svetskoj umetničkoj praksi. Od Severne i Južne Amerike, preko evropskih zemalja, do Libana i Izraela, umetnici potpuno rasterećeni od komercijalnih ciljeva i oslobođeni od uticaja političkog establišmenta prikazaće šta je zapravo video-art danas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti