Predsednik Skupštine prekrečio kukasti krst

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je kukasti krst i grafit mržnje ispisan na kući u Ulici Janka Veselinovića.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je kukasti krst i grafit mržnje ispisan na kući u Ulici Janka Veselinovića.

On je pozvao Novosađane da mu se priključe i da prekreče poruke mržnje na fasadama zgrada i kuća u kojima žive. "Simboli kao što je ovaj kukasti krst ili bilo koji poziv na linč, proterivanje ili ubistvo je nešto što ne možemo prihvatiti i dozvoliti. Ja neću dozvoliti da šačica anonimnih ljudi zatruje ovaj grad i da seju seme mržnje, narušavajući na taj način ono što je nama najvrednije", rekao je Jovanović.

On je ocenio da mržnja prvo počne grafitima "pa se onda prelazi na ozbiljnije stvari" i podsetio na primer Omladinskog centra CK 13, čija je fasada u više navrata bila naružena grafitima mržnje koje su ostavljali nepoznati počinioci, da bi potom u dvorište tog alternativnog centra bila bačena i dva "molotovljeva koktela".

Akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" predsednik gradskog parlamenta je pokrenuo krajem novembra, a prvi grafit koji je prekrečen u okviru nje je lik haškog optuženika Ratka Mladića. Jovanović je istakao da će akcija biti nastavljena i da će tražiti pomoć službi koje mogu da zaustave pisanje takvih poruka.

  • Novosadjanka

    19.12.2011 10:19
    Somborski haos
    nek dodju na Somborski, muka mi je od grafita i huligana, nocu maloletni klinci krstare u grupama sa sprejevima, niko ne sme nista da im kaze, biju se po bulevaru, kaze mi komsinica da su pre neki dan posedali na ulicu i poredjali na drum kojekakve palice sipke i ostalo i cekaju da im neko nesto dobaci. Ja sam tu noc peske dolazila kuci sa 10 mesecnom bebom u narucju, ne treba mi strepnja ali ni slike i poruke nasilja. Somborska je divlji zapad na kojem navijaci caruju, niko nista ne preduzima....a kad svane, cudni likovi lepo naprakiraju kola na trotar odmah pored kafane, mada ima parking mesta koliko zelis, razvukli su blato po trotoaru jer su se penjali preko zelene povrsine pa je klizanje po blatu sa decijim kolicima ucestali sport ali ovde ni pauk ne dolazi, provereno.
  • lud zbunjenog

    18.12.2011 08:24
    Takve grafite treba istog dana po prijavi građana ili policije da prekreči JKP Čistoća, umesto što ostavljaju da stoji mesecima, da bi se o tome pisalo, da bi na kraju njihove gazde ispali super heroji sa valjkom u ruci.
  • Мире

    17.12.2011 17:40
    за кога смо ми гласали!
    људи, па он није председник скупштине, он је МОЛЕР! четири године он фарба неке ограде, кречи зидове...Премало за плату од 120 000 динара!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti