Da li hospitalizovani mogu da glasaju? Da, ako izađu iz bolnice

Jednog Novosađanina interesovalo je da li njegova supruga, na lečenju u bolnici, može da glasa na današnjim izborima.
Da li hospitalizovani mogu da glasaju? Da, ako izađu iz bolnice
Foto: Pixabay
Kako kaže, članovi Gradske izborne komisije naveli su da ona mora da izađe iz bolnice i pristupi glasanju na biračkom mestu navedenom u pozivu za glasanje. 

"Nedeljom niko neće biti pušten iz bolnice da bi ostvario svoje ustavno pravo na glasanje. Stara, bolesna lica, osobe sa invaliditetom mogu da glasaju kod kuće, a lica na izdržavanju kazne u kaznenim ustanovama. Znači, bolesna lica po sadašnjim propisima nemaju i ne mogu da ostvare ustavno pravo", kaže ovaj građanin.

Prema trenutnim pravilima, osobe koje su hospitalizovane mogu da glasaju van biračkog mesta, odnosno od kuće, ali u tom slučaju moraju da budu otpuštene iz bolnice.
 
Rok za prijavu za glasanje van biračkog mesta istekao je danas u 11 časova.
  • JJ

    17.12.2023 11:47
    Kad mogu mrtvi, što ne bi mogli živi, iako su povređeni ili bolesni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti