U Motinsu uskoro ponovo proizvodnja?

U nekada uspešnom novosadskom preduzeću "Motins", gde je najveći poverilac Razvojna banka Vojvodine pokrenut je stečaj, a očekuje se da uskoro bude imenovan i stečajni upravnik.

U nekada uspešnom novosadskom preduzeću "Motins", gde je najveći poverilac Razvojna banka Vojvodine pokrenut je stečaj, a očekuje se da uskoro bude imenovan i stečajni upravnik.

Potom bi trebalo da se ponovo pokrene proizvodnja, a tokom stečaja uradiće se reorganizacija. Kako piše Dnevnik, iz stečajne mase bi radnicima trebalo da budu isplaćene zarade i uplaćeni doprinosi za period kada nisu radili. Oko 380 radnika trenutno je na Tržištu rada gde primaju novčanu nadoknadu u zavisnosti od godina radnog staža.

Motins ne radi od juna kada je većinski vlasnik "NS Don" otišao u stečaj i ubrzo potom bankrotirao, a gazde se našle iza rešetaka. Firmi je tada zbog nagomilanog duga isključena struja i proizvodnja je stala. Radnici su od tada jednom dobili jednokratnu pomoć vojvođanske vlade u iznosu od 25.000 dinara i paket od 10 kilograma sa namirnicama i sredstvima za higijenu.

Inače, ovo preduzeće je 90 odsto svoje proizvodnje delova za automobile izvozilo u Nemačku, što je "Motins" činilo jednom od najuspešnijih firmi u svojoj oblasti.

  • 06.02.2012 00:18
    kad ce klipovi za tomosa ovi kinezi ne valjaju nista
  • radnici ad motinsa POSTENI

    19.01.2012 12:49
    U IME NES POSTENIH
    SAMO NAS RADNIKE PITAJTE KAKO NAM JE OD funkcionera NAM JE SVIMA MUKA samo nas lazu i obmanjuju javnost nas VRHje znao sta se sprema ali se nista nije preduzimalo nismo ni platu mogli da zaradimo sa punim fondom sati primali smo dotacije A STA JE SA NJIMA
  • Radnik Motinsa

    20.12.2011 08:33
    Motins
    Auuuuuuuuuuuu!!!! Novčana nadoknada????? Pa to nije istina. Nedobijamo novčanu nadoknadu a nismo ni na tržištu rada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti