Veterničani i Kameničani ostali bez grobnih mesta

Na groblju u Veterniku gotovo da više nema mesta za sahranjivanje, a sličan problem ima i Sremska Kamenica, čiji meštani pokojnike moraju da sahranjuju na Trandžamentu, na kojem će mesta za sahranjivanje biti najviše za još dve godine.
Na groblju u Veterniku gotovo da više nema mesta za sahranjivanje, a sličan problem ima i Sremska Kamenica, čiji meštani pokojnike moraju da sahranjuju na Trandžamentu, na kojem će mesta za sahranjivanje biti najviše za još dve godine.

U "Lisju" kažu  da ne postoji mogućnost daljeg proširenja groblja u Veterniku, što znači da se preminuli moraju sahranjivati na Gradskom groblju ili na groblju u Futogu, na kojem takođe ima sve manje mesta. U Upravi za komunalne poslove ranije su naveli da postoji plan za izgradnju groblja na Alibegovcu, ali da su prepreka nerešeni imovinsko-pravni odnosi, što znači da će stanovnici Kamenice do daljeg morati da koriste groblje na Trandžamentu, piše Blic.

Na Gradskom groblju trenutno se sahrane obavljaju na osmom, od 12 planiranih grobnih polja, što znači da  mesta za sahranjivanjena ovom mestu ima u narednih pola veka.

  • sour

    19.12.2011 14:17
    Potpuno u pravu Tiberius,kada bi se svi kremirali ,ne bi postojao problem nedostatka mesta.Urne zauzimaju mnogo manje prostora.
  • T-Rex

    19.12.2011 11:40
    pola veka?
    Kanda ovde neko lose stoji sa matematikom.

    Za nesto manje od pola veka, na novom groblju je popunjeno 8 grobnih polja (8. je pri kraju), i tesko da ce za narednih pola veka biti dovoljno 4 polja, pogotovo sto broj stanovnika u Novom Sadu raste. 8. polje je poceto da se koristi u oktobru pre 4 godine i moce da se koristi jos jedno godinu-dve dana. Sa preostalim poljima, cak i ako se bude popunjavalo istom brzinom, imamo mesta za jos 20-25 godina. Ako se poponjavanje i ubrza i tu budu sahranjivani i oni iz okolnih sela, sigurno nema mesta za vise 20 godina.
  • Tiberius

    19.12.2011 10:28
    ne razumem cemu potreba obelezavanja groba, telo ce istrunuti, dusa ne postoji a secanje na pokojnika cuvamo u sebi. spalite telo i resen problem. a sada minusi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti