Novosađani glasali: SNS ima 41 odsto, SPN 32 odsto, a NADA, SPS i Nestorović se bore za treće mesto

Na osnovu oko polovine prebrojanih glasova u Novom Sadu, Srpska napredna stranka ima oko 40 odsto glasova, a prati je koalicija "Srbija protiv nasilja" sa oko 32 odsto.
Novosađani glasali: SNS ima 41 odsto, SPN 32 odsto, a NADA, SPS i Nestorović se bore za treće mesto
Foto: 021.rs
Za treće mesto bore se koalicija NADA, SPS i lista "Mi - glas iz naroda - Branimir Nestorović" sa preko pet odsto glasova.
Sve ostale liste i stranke su daleko ispod cenzusa od tri odsto.
 
Od manjinskih, tu je Ruska stranka sa izvesnih jedan odsto glasova.
Ovo su rezultati koji su slični i za republičke i pokrajinske izbore, doduše sa tom razlikom da se lista oko Nestorovića nije ni kandidovala za Skupštinu Vojvodine.
 
U apsolutnim brojevima, trenutno, na osnovu 105 od 212 biračkih mesta prema podacima do 7 časova ujutru, u Novom Sadu je SNS osvojio oko 37.000 glasova, Koalicija "Srbija protiv nasilja" oko 29.000.
 
Koalicija NADA je prešla 5.300 glasova za republiku, dok za pokrajinu ima 6.300.
 
Grupa građana "Mi - glas iz naroda" Branimira Nestorovića je sa oko 4.700 glasova za republički parlament, dok SPS i za republiku i pokrajinu ima oko 4.000.
 
Ostale liste jedva prelaze oko dve hiljade, što je nedovoljno da budu blizu cenzusa od tri odsto.

Komentari 72

  • cure

    22.12.2023 13:18
    novosađani
    glasali,ne nisu oni su odavno otišli iz grada.sada su došli neki njini...
  • Podbarac Original

    20.12.2023 09:03
    @paor
    Ne brini paoru,utesio sam se,pobedio je SNS tamo kod tebe,u mom okruzenju je ubedljivo porazen,kao sto si mozda procitao a verujem da nisi danasnji gradonacelnik i ja smo glasali na istom birackom mestu a to je skola Ivan Gundulic.Rezultat je da je bas tu najveca razlika u korist opozicije i zato mi je drago,to znaci da mi je okruzenje i svi poznanici na istoj talasnoj duzini,ti vidi kako je kod tebe.
    Ono sto cu da ti kazem,cela opozicija nije uopste zasluzna za ovakav relativno dobar rezultat u NS jer su se koncentrisali na Beograd i samo su im ti izbori bili bitni,parlament su znali da nece dobiti a Vojvodinu skoro da nisu ni gledali pa su tako ubedljivo porazeni.
    Gradjani su postigli taj rezultat jer su glasali protiv SNS i SPS pa je opozicija kolateralni dobitnik u rezultatskom smislu ali svejedno je ostala opozcija.
    Na prolece ce biti prava bitka za Novi Sad i ako opozicija ne nadje neke prepoznatljive i ugledne ljude izgubice opet jer ni SNS nema bas nikoga u Novom Sadu ko bar malo valja,vecina je totalni sljam,prokazani,korumpirani plus gomila preletaca ali su bolje organizovani.
  • @Paor

    20.12.2023 08:04
    A ti hoceš da kažeš da su pobedili vučićoidi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti