Slede restrikcije u prevozu i odnošenju smeća?

U policiji od danas zvanično odbijaju da registruju vozila javnim komunalnim preduzećima.
U policiji od danas zvanično odbijaju da registruju vozila javnim komunalnim preduzećima.

Zoran Stanimirović iz Nezavisnog sindikata policije kaže za Radio 021 da je to jedan od poteza radikalizacije štrajka kojih će biti još, ukoliko vlast ne prihvati zahteve štrajkača. On objašnjava da Nezavisni sindikat policije nije mogao da prihvati ponudu Ivice Dačića koja bi se odnosila samo na policajce. "Vi znate da je Ministarstvo unutrašnjih poslova veliki aparat i mi ne možemo naše radnike deliti. Ili daju svima ili nikom", kaže Stanimirović.

Osnovni štrajkački zahtevi su isplata zaostalih putnih troškova, dnevnica i jubilarnih nagrada, kao i striktna primena posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike. Štrajk je organizovan uz poštovanje minimuma procesa rada, što znači da policajci koji štrajkuju izlaze samo na hitne intervencije, a da se lična dokumenta izdaju samo u urgentnim slučajevima. U Novom Sadu se štrajkuje u svim policijskim stanicama, osim u saobraćajnoj policiji.

Podsetimo da je Gradsko saobraćajno preduzeće krajem prošle nedelje saopštilo da zbog štrajka policije ne može da registruje 11 autobusa i da je zbog toga dovedeno u pitanje redovno organizovanje javnog prevoza u gradu. Za drugih 11 autobusa registracija ističe u četvrtak, a ukoliko ne uspeju da ih registruju do tog datuma, navode da će to dodatno otežati prevoz putnika. Iz Gradskog saobraćajnog apelovali su na zaposlene u Policijskoj upravi da pokažu razumevanje i omoguće registraciju kako ne bi došlo do restrikcija u polascima autobusa. (D.S.)

  • Satelit Boy

    23.12.2011 05:23
    a mozda ...
    ... moze da se registruju autobusi u Backoj Palanci? ili negde ... Vrbas?
  • anonimus

    21.12.2011 13:20
    privatizacija policije
    Naša policija javno postaje privatizovana institucija samo što koristi državni budžet.Gospoda koja imaju privatni auto plac JP Kompany bez imalo srama i stida izdaje probne tablice koje dnevno koštaju 3,500,00 dinara.Kolega,verovatno pozajmljen iz SUp-a ima radno vreme od 8-16 pa ko voli nek izvoli.Deset dana moj novac leži kod njih na računu a mi praznike ne moramo ni obeležit.Stotine ljudi u ovoj zemlji radi bez osiguranja i sa platama u iznosu njihove jednokratne pomoći.Da kažem sram ih bilo ne vredi jer za sram ne znaju.
  • Pera

    21.12.2011 07:52
    Ministar
    Ministar im reko šta da rade.Ali šta ministar još radi na tom mestu. on kao nezna šta se dešava a njegovo ministarstvo i resor zbog kog pati cela drzava i to godinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti