APV: Rezultati izbora pokazuju da će Novi Sad biti slobodan grad na proleće

Akcija progresivne Vojvodine, čiji su kandidati učestvovali na izborima na listi "Srbije protiv nasilja", saopštila je da će Novi Sad na proleće biti slobodan grad.
APV: Rezultati izbora pokazuju da će Novi Sad biti slobodan grad na proleće
Foto: 021.rs

Kako navode, iako postoji mišljenje da izborni rezultat nije zadovoljavajući, brojke govore drugačije, posebno ako se imaju u vidu okolnosti pod kojima su održani.

Navode i da "stanovnici glavnog grada Vojvodine posebno imaju razloga da budu ponosni na ostvareni rezultat".
 
"Podsetićemo da su na prethodnim izborima za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije u Novom Sadu 2022. godine stranke koje danas čine Srbiju protiv nasilja imale ukupno 27,24% podrške, dok je ove godine ta lista osvojila 33,93% glasova, iako je izlaznost pala sa 62,49% na 59,76%. To znači da se broj glasača koji podržava proevropsku opoziciju povećao za 12.000, dok je broj glasača koji podržava SNS, SPS i SRS pao za 7.000! Ukupan rezultat režimskih stranaka na upravo održanim izborima u Novom Sadu bio je 44,83%, dok je prethodne godine bio 47,91%, što pokazuje da se nastavlja kontinuirani pad podrške Srpskoj naprednoj stranci i njenim satelitima Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj radikalnoj stranci", navode u APV.
Oni su stava da je Novi Sad grad koji ima najviše izgleda da na lokalnim izborima smeni vlast Srpsku napredne stranke.
 
"Takođe smo na vreme skrenuli pažnju da je greška što koalicija Srbija protiv nasilja nije isticala ideju Vojvodine na prethodnim izborima, posebno tokom kampanje za izbore za Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine. To bi uveliko doprinelo većoj podršci toj listi. Srpska napredna stranka sa svojim mehanizmima vladanja predstavlja organizaciju koja se može srušiti samo organizovanim i sistematskim radom opozicije. A ostvareni rezultati treba da nas sve zajedno motivišu da na narednim lokalnim izborima 2024. godine skinemo s vlasti u glavnom gradu Vojvodine ovu sramotu i dokažemo da Novi Sad jeste slobodan grad", zaključuju u APV.
  • Miroslav

    20.12.2023 23:09
    Uvoz
    Bice dovuceni glasaci iz drugih krajeva Srbije kao sto se desilo sada u Beogradu, i sve snage sns-a bice ujedinjene da se lazira pobeda u Novom Sadu. Kada bi se lokalni izbori istovremeno odigrali u svim gradovima u Srbiji, ova velika seoba glasaca ne bi bila izvodljiva.
  • Agamemnon

    20.12.2023 20:19
    Ali
    Ljudi osim mržnje prema Vučiču nemaju politiku i imaju 800000 glasova , jel realno ?
    Mene nekako sram
  • Agamemnon

    20.12.2023 19:18
    Ma
    Kad ne bi bilo objašnjavanja politike , nasilje na Srbiju bi ubedila ljude da mrze vlast ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti