DS Novi Sad: Tražićemo podatke o broju novoprijavljenih prebivališta u gradu, pratićemo svaki dinar

Gradski odbor Demokratske stranke najavio je monitoring svih predizbornih aktivnosti novosadske vlasti od januara i pozvao druge opozicione partije i građane da se pridruže.
DS Novi Sad: Tražićemo podatke o broju novoprijavljenih prebivališta u gradu, pratićemo svaki dinar
Foto: 021.rs
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Veljko Krstonošić pozvao je novosadsku opoziciju i građane da podrže i zahtev liste "Srbija protiv nasilja" da se ponište svi izbori održani u nedelju, 17. decembra. 
 
On je rekao da je borba za poništenje izbora u najboljem interesu Novog Sada i Novosađana "jer se samo tako može sprečiti da se ono što se dešavalo u Beogradu ne ponovi na proleće u našem gradu kada po zakonu treba da se održe lokalni izbori".
Kako je dodao, "ovi izbori su neregularni i lažni, kao što su neregularni i lažni bili svi izbori od kada su vlast prigrabili Aleksandar Vučić i njegove pristalice".
 
"Možemo slobodno reći da Srpska napredna stranka ima najveći partijski budžet na svetu jer oni celokupan državni budžet koriste kao svoj. Zloupotrebljavaju sve državne resurse da bi namakli glasove putem klasične kupovine, pritisaka, krađe, falsifikovanja zapisnika sa biračkih mesta i svih drugih zamislivih i nezamislivih metoda. Oni ovakve nazovi izbore mogu organizovati svake godine u svakom godišnjem dobu i uvek će proglasiti svoju pobedu", smatra Krstonošić.
Kaže da je ovakve rezultate izbora nemoguće priznati.
 
"Konkretno, naš predstavnik u Gradskoj izbornoj komisiji je glasao i glasaće protiv svih izveštaja o konačnim rezultatima izbora u Novom Sadu zbog malverzacija sa biračkim spiskovima i glasanjem od kuće", dodao je predsednik novosadske organizacije Demokratske stranke.
 
Krstonošić je najavio da će monitoringom izbornog procesa biti obuhvaćeno trošenje javnog novca, promene u biračkom spisku na području grada, mediji i svi ostali mehanizmi putem kojih aktuelna vlast oblikuje glasačko telo i, kako navodi, lažira izbore. 
 
"Svaka isplata budžetskih sredstava za socijalne potrebe, sportske klubove, organizacije u kulturi i slično u Novom Sadu - sve je to isključivo u funkciji namicanja glasova na izborima. Zbog toga se ti putevi izvlačenja para moraju staviti pod nadzor. Primera radi, tražićemo podatke o broju korisnika socijalnih davanja preko Centra za socijalni rad i drugih institucija i ustanova u prethodnom periodu, ali i u istom periodu prošle godine, kada nije bilo izbora", navodi on.
Dodaje da znaju da se ti brojevi značajno razlikuju. 
 
"Tražićemo i podatke o broju novoprijavljenih prebivališta u gradu i novoupisanih birača jer znamo da će režim sada početi da svoje aktiviste 'seli' u Novi Sad", zaključuje Krstonošić.
 
U DS smatraju da nema smisla učestvovati na izborima po pravilima naprednjaka.
  • Sale

    21.12.2023 20:32
    @Nikola
    Tako je. Da svaka opština bira svoje poslanike imenom i prezimenom, a ne da ih biraju šefovi stranaka iz Beograda.
    U Srbiji ima 145 opština i 27 gradova. Na svakih 50.000 stanovnika 1 poslanik. Pa bi tako Beograd imao 32 poslanika, a ne 80 kao u prošlom sazivu, Novi Sad 8, Niš 4, Kragujevac 3 i tako redom. Svaka opština najmanje 1 poslanik, a ne kao do sad pola opština bez poslanika. Da ljudi glasaju za poštene, cenjene ljude koje poznaju, a ne stranačke poslušnike! Za decentralizaciju i departizaciju Srbije!
  • Opozicionista

    21.12.2023 19:36
    Botovi, džabe vam glupavi komentari. Gotovo je, shvatite. EU se konačno uključuje. Sad nema nazad. Moraćete nešto da naučite da radite, dosta ste krali od nas koji radimo.
  • radule

    21.12.2023 18:21
    ds?!
    nazalost,sta je od vas ostalo ..? marginalzovani do istrebljenja..sto nije uradio vucic,vi ste sami uspeli.. bez clanstva,prostorija,bez ikakve smislene aktivnosi..samo saopstenja ??!! od onakve stranke..! i vi trazite proveru onog sto je trebalo traziti i proveravati jos pre pola godine! i gde ste pametnici bili do sad? sta ste do sada radili? i,sad kad vas je "ridji" preveslao/od 9 poslanika 2022 spali na 4??!!/ sad ste zakasnili zasvagda..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti