SSP: Novom Sadu fali načelnik policije

Sindikat srpske policije upozorio je da Policijska uprava Novi Sad već dve godine nema načelnika i apelovao na ministra Ivicu Dačića da što pre imenuje novog.
Sindikat srpske policije upozorio je da Policijska uprava Novi Sad već dve godine nema načelnika i apelovao na ministra Ivicu Dačića da što pre imenuje novog.

SSP je ocenio da je "nedopustiva i previše neozbiljna izjava ministra Dačića da niko ne želi da se kandiduje za mesto načelnika, kada je poznato da se načelnik imenuje rešenjem ministra, a ne konkursom". "Novi Sad od juna 2009. ima zamenika načelnika (Stevana) Krstića, koji je do sada svojim radom pokazao da može da bude prvi čovek Policijske uprave", navodi se u saopštenju i dodaje "da je očigledno da su u pitanju partijske nesuglasice, a da se profesionalnost stavlja u drugi plan".

Uz ocenu da policija mora biti depolitizovana i mora raditi i odlučivati u interesu građana, sindikat je podsetio da je Novi Sad drugi grad u Srbiji po broju počinjenih krivičnih dela i da je problem možda u tome što dve godine nema načelnika. "Krstić već dve godine vrši funkciju na koju je postavljen, ali on nema sva ovlašćenja kao načelnik. Njegovo imenovanje očigledno koči politika", navodi se u saopštenju.

U junu 2009. tadašnji načelnik novosadske policije Miladin Kostrešević otišao je u penziju, a njegovu funkciju od tada obavlja zamenik načelnika Stevan Krstić.

Nastavlja se štrajk

Nezavisni sindikat policije odbacio je stav ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da nema razloga za štrajk, navodeći da će obustava rada članova tog sindikata biti nastavljena dok Vlada Srbije ne potvrdi da su obezbeđena sredstva za poboljšanje materijalnog položaja policajaca.

Predsednik štrajkačkog odbora tog reprezentativnog sindikata Dejan Đukić rekao je da će se o prekidu štrajka razmišljati kada Vlada Srbije bude usvojila budžet i potvrdila da su odobrena sredstva koja je MUP tražio. Đukić je ponovio da problem u rešavanju osnovnih štrajkačkih zahteva - isplati dugovanja i primeni posebnog kolektivnog ugovora - nije u resornom ministru, već u ministarstvu finansija, odnosno Vladi Srbije. On je dodao da je na sastanku NSP doneta odluka o radikalizaciji štrajka, tako da se neće obavljati registracija vozila javnih i komunalnih preduzeća.

Članovi Nezavisnog sindikata policije u štrajku su od 12. decembra, uz poštovanje minimuma procesa rada, jer traže bolji materijalni položaja radnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je predlogom bužeta za sledeću godinu Ministarstvu dodeljeno malo više sredstava i da policija više nema razloga za štrajk. Prema predlogu budžeta, Ministarstvu unutrašnjih poslova povećana su izdvajanja sa oko 50 milijardi u 2011. na 54,6 milijardi dinara u 2012.

  • Jakov

    20.12.2011 18:55
    Da se htelo Grad bi imao načelnika, ali pošto se tražila i još uvek traži lojalna i podobna ličnost za svakog štrumpfa iz korpice, onda je jasno da je takvog teško naći pa će se sačekati izbori. Ko god da dodje na tu funkciju neće mu biti lako jer će smeti da bude profesionalac samo ako za svaku stvar... dobije dozvolu odozgo! Previše je ovaj jadni narod svašta doživeo i preživeo pa iako još uvek naivan, mislim da sada pomalo zna da čita i izmedju redova...
  • pero

    20.12.2011 13:16
    isti komentari
    ovaj anonimus se ne skida sa ovih komentari,gde god da udjem u novinama i on se pojavljuje,i obicno pljujenvlast.dobre placa nikolic svoju omladinu pa kritikuju vlast.
  • ns

    20.12.2011 12:56
    policiju kao kolektiv treba tužiti u Strazburu jer MORA!!! da obezbedi registraciju za kola kad prethodna istekne, stoje kamioni, stoje pikapi, stoji roba a kad bi vozili neregistrovani uzeli bi nam i vozila i robu. ne možemo u inostranstvo, gubimo novce! ovo nije legalno i neko mora da odgovara!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti