Rupe na Temerinskom mostu posle renoviranja

Temerinski most, s kojeg su se radnici povukli pre samo tri nedelje, u katastrofalnom je stanju – spojevi asfalta su se razdvojili, a na središnjem delu vidljive su rupe prečnika i do 20 centimetara.
Temerinski most, s kojeg su se radnici povukli pre samo tri nedelje, u katastrofalnom je stanju – spojevi asfalta su se razdvojili, a na središnjem delu vidljive su rupe prečnika i do 20 centimetara.

Jedino objašnjenje u "Putevima Srbije" za to što je most uništen jeste da je to verovatno posledica prometa vozila. Pitanja "Blica" o tome kakav je materijal korišćen, zašto odgovarajući parametri nisu uzeti u obzir i da li će biti istrage zbog čega se dogodilo ovako nešto, ostala su bez odgovora.

U Zavodu za izgradnju grada, pak, kažu da radovi na asfaltiranju mosta, koji su povereni novosadskom "Putu", nisu u potpunosti završeni. Odloženi su za proleće, kako se ne bi desilo da asfalt propadne zbog niskih temperatura, objašnjavaju u ZIG-u. Prema rezultatima prvog nadzora, oštećenja koja su vidljiva golim okom ne bi trebalo da izazovu probleme tokom zime, a prema mišljenju stručnjaka u Zavodu za izgradnju grada, ni prodiranje vode u dublje slojeve mosta, u kojeg su uloženi milioni, nije moguće.

Radove na mostu, koji su trajali skoro tri meseca, zajednički su platili "Putevi Srbije" i Zavod za izgradnju grada, a prva procena kaže da su koštali oko 47 miliona dinara.

  • Bambus

    21.12.2011 01:40
    E moj ti....
    Ljudi meni je već JAKO muka od svih i svega !
    Al tu kraja kanda nema ? !
    Radi ko šta hoće , kako hoće...
    I onda opet nikom ništa....

    Jojjjjjjjjjjjjjjjjj
  • autobahn

    20.12.2011 23:36
    Promet
    Radovi na asfaltu se moraju raditi na idealnoj temperaturi, vlažnosti vazduha, brzini vetra i ono što je najvažnije samo ako je temperatura piva ona prava. Naravno, lova tu uopšte nije prioritet, jer ZIG vodi računa o zapošljavanju. Na proleće opet do zime radovi pa nanovo tako svake godine. I eto ti najuspešnije preduzeće (sa mekim Šojićevskim ć) u Siriji, pardon Srbiji.
  • @ Putar iz JKP PUT

    20.12.2011 23:08
    "Moze se asvaltirati i na -20 ako imas opremu , tehniku i materijale za takvu vrstu poslova normalno i znanje, strucan kadar."

    Pa ako vi od ovog gore sto si nabrojao nemate ama bas nista a posebno ono poslednje onda se ja pitam cemu vise vase postojanje. Treba vas ugasiti jer za one gradske pare koje pojedete ne pruzate ni 50% kvalitetnih usluga. A sto se tice kadra i to kvalitetnog naravno da ga nemate jer je sav kadar u zadnjih 20 godina pobegao preko granice. Ostali sve muljatori i oni koji znaju da love u mutnom. Tako i neki moj dalji rodjak koji radi u JKP Put. Svaki put kada se vidimo na nekom porodicnom okupljanju, slava, neki deciji rodjendan, puna su mu usta lopovluka i kako je klepio tamo, pa klepio ovamo, pa malo odande... Svi mi ostali ispadamo seljaci sto se nismo ugurali u neka javna preduzeca a on ce ove zime sa porodicom na skijanje na neko egzoticno mesto, pa sinu kupio auto, cerki neki mobilni od 600 evra pa mala vazda samo nesto kucka kao da svira po harmonici dugmetari, kao da je Bata Kanda. Slusajuci ga dobio sam utisak da je Novi Sad mala Svajcarska po bogatstvu, svi kradu a opet ostane i drugima da klepaju. Bunar nikako da presusi. Izmenjao hiljadu stranaka samo da moze da klepa. Bio je i vatreni autonomas, pljuvao po crkvi a sada pali najvecu svecu koju moze da kupi i kadi po stanu kao da je u manastiru. Bio i socijalista, pa vatreni nacionalista, pa demokrata...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti