Arhiv grada gotov za pola godine

Izgradnja zgrade Istorijskog arhiva grada u Ulici Filipa Višnjića, koja je počela prošle nedelje, biće završena za pola godine.
Izgradnja zgrade Istorijskog arhiva grada u Ulici Filipa Višnjića, koja je počela prošle nedelje, biće završena za pola godine.

Novi objekat imaće skoro 6.000 kvadrata, što je tri puta više od onoga što se sada koristi, kaže gradonačelnik Igor Pavličić. On objašnjava da će Arihiv u potpunosti biti preseljen na novu lokaciju, tako da će prostor na Peterovaradinskoj tvrđavi moći da se koristi u druge svrhe.

Istorijski arhiv grada trenutno u deopu na Petrovaradinskoj tvrđavi i nekoliko privremenih skloništa čuva oko sedam kilometara arhivske građe.

Direktor Arhiva, Bogoljub Savin, kaže da bi se bez te građe neko teško mogao pozvati na Zakon o restituciji, te da je značajna i zbog ostvarivanja prava na penziju, jer građanima obezbeđuje podatke o zaradama i radnom stažu iz preduzeća koja više ne rade.

Vrednost prve faze radova na izgradnji dvospratnog objekta je 169 miliona dinara. (D.S.)

  • msi

    21.12.2011 07:58
    @ Man Not Machine
    ko ste to vi ?
  • paolo

    20.12.2011 20:56
    ?
    Umesto da smene Savina zbog afere sa laznim diplomama, oni se slikaju sa njim???!!!
  • Man Not Machine

    20.12.2011 19:35
    Nezasito alavo korumpirano
    Zapamticemo vam za sva vremena lopovsku kvazidemokratiju, necete vise nikada biti na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti