Novosadski studenti i danas idu na protest u Beograd, otkrili ko im plaća vozne karte

Studentkinja novinarstva iz Novog Sada Mila Pajić, koja je učestvovala na postizbornim protestima, istakla je da su studenti osetili energiju da moraju nešto da promene.
Novosadski studenti i danas idu na protest u Beograd, otkrili ko im plaća vozne karte
Foto: 021.rs
"Shvatili smo da nešto mora da se desi i da imamo energiju koju hoćemo da iskoristimo. Da moramo da se bunimo, da smo nezadovoljni i da ne želimo više da se budimo u ovakvoj zemlji", kazala je Pajić za N1.
Studenti iz Novog Sada koji su dolaze u Beograd na proteste, kako kaže Mila Pajić, podršku imaju od profesora sa Filozofskog fakulteta.
 
"Imamo ogromnu podršku profesora sa Filozofskog fakulteta koji su nam čak platili karte za voz za sutra", kaže studentkinja.
Osvrćući se na profesora sa Tehničkog fakulteta iz Novog Sada koji je prišao studentu tokom organizovanja pred polazak u Beograd na protest želeći "da ga odvoji na pet minuta", studentkinja novinarstva kaže:
 
"Borimo se da nam takvi profesori ne predaju, takvi koji će pokušati da nas odvrate od protesta", kaže ona.
 
Novosadski studenti su i za danas, 27. decembar najavili da idu na protest u Beogradu, a okupljanje je u 10 časova na Železničkoj stanici u Novom Sadu.
 
Studenti Univerziteta u Beogradu trebalo bi da se okupe danas u 12 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, najavljeno je na protestu ispred Palate pravde.
 
Grupa studenata iz Beograda i Novog Sada blokirala je u ponedeljak Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave tražeći otvaranje biračkog spiska, a zatim su se pomerili i blokirali raskrsnicu Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša.
Studenti su u ponedeljak rekli da će zahteve za otvaranje biračkih spiskova poslati lokalnim samoupravama i dali im rok do srede u podne.
 
Blokada u ponedeljak je trajala šest sati.

Komentari 95

  • Славка

    31.12.2023 21:08
    "Borimo se da nam takvi profesori ne predaju, takvi koji će pokušati da nas odvrate od protesta", kaže ona.FTN je poznat fakultet sa vrsnim stručnjacima ,čovek brine za svoje studente ,treba poštovati svako mišljnje to je kultura dijaloga idemokratije i pametno je što dalje od političara samo iskoriste ljude u svoju svrhu.Ima li ne zaposlenih inženjera sa FTN ,na stranu politika svi koji odu u inostranstvo treba i da uplaćuju državi za školovanje da bi se i drugi školovali,što neko ne ide posle srednje škole u inosstranstvo na studije pa zato što nema para za studije.Mogu mamini i tatini sinovi bez obzira kojoj partiji pripadaju.A koliko je uopšte studenata bilo na protestu pa se pitam koga su uopšte predstavljali kad im je onaj Ivan bio vođa.
  • NovosađaninDE

    30.12.2023 11:18
    Botovi prekovremeno rade
    Pošteni ljudi Novog Sada i Srbije. Svi negativni komentari dolaze od botova, koji su plaćeni da rade prekovremeno. Niko, ali niko više ne brani ovu mafiju dobrovoljno. Samo ove prodane duše.
    Ovo zlo se mora smeniti, inače nikada nećemo ličiti na građansko društvo.
    Ukoliko bi postojao račun (paypal?), ja bih rado donirao novac za putne karte za studente. Nekad sam ja šetao protiv (sličnog) zla, sad morate vi. Izvinite...

    Botovi, ogroman deo zasluga za pretužno stanje u našoj državi je na vama. Nadam se da se neki od vas stide, oninkoji imaju bar malo obraza i poštenja u svom biću.

    Živeti slobodno!
  • Portir

    29.12.2023 23:25
    A što da vam ne plate
    I treba da vam profesori plate karte .. sebi dele takve plate, da bi se nekom zavrtelo u glavi od iznosa. A sluzite njihovoj svrsi. Bolje sedite i ucite, zavrsite fakultet, pa put pod noge - u inostranstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".