Prva novosadska beba u 2024: U Betaniji rođen dečak i obradovao porodicu Marić

Prva beba rođena u Novom Sadu u 2024. godini je dečak.
Prva novosadska beba u 2024: U Betaniji rođen dečak i obradovao porodicu Marić
Foto: Grad Novi Sad
"Majka prve bebe Kristina, rodila je dečaka prirodim putem, i to je drugo dete u porodici Marić. Tokom 2023. godine u ovoj ustanovi je rođeno 6532 bebe, od toga je bilo 157 blizanačkih trudnoća, tri puta su rođene trojke i jednom četvorke", rekla je dr Edita Stokić.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je porodilište Betanija i odneo poklon za bebu koja se prva rodila u 2024. godini, a čija majka ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada. 
Grad Novi Sad je, kao i prošle godine, za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 200 000 dinara.
 
"Čestitam porodici Marić na prinovi i želim im mnogo zdravlja i sreće. Želja nam je da u našem gradu i zemlji bude što više beba u 2024. godini", rekao je gradonačelnik Đurić.
  • Neko iz mase

    02.01.2024 19:51
    Pa sta ako je gradonacelnik?
    Kada su se moja deca rodila nisu mi dali da ih vidim - samo preko onog drhtavog crno-belog monitora. Ovog pustaju do porodilje i pre oca ovog deteta.
  • Marko

    01.01.2024 20:01
    Ovaj baksuz bolje da krene da čepi rupe po asfaltu po gradu i skine naslage prosutog metona iz miskera. Da sredi Tvrđavu i pristupne puteve - ono što smo juče mogli da vidimo je jad i čemer. Da očiste grad od plastika, prašine, šljunka i dubreta - za početak.

    Daleko je Novi Sad od Praga i Bratislave i Budimpešte, a sasvim blizu po izgledu i duhu varošicama u Rusiji, Belorusiji i Moldaviji. A na tome on i njemu bliski otvoreno rade.
  • Vlada

    01.01.2024 15:07
    Dokle više
    Kakva diskriminacija! Šta ako je neka beba rođena bilo koji drugi dan? Šipak!? Po kom osnovu ovako dele naše pare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti