FOTO: Premijera "Pop Ćire i pop Spire"

U Pozorištu mladih u četvrtak će premijerno biti izvedena predstava "Pop Ćira i pop Spira" Stevana Sremca, u dramatizaciji i režiji Ratka Radivojevića.
U Pozorištu mladih u četvrtak će premijerno biti izvedena predstava "Pop Ćira i pop Spira" Stevana Sremca, u dramatizaciji i režiji Ratka Radivojevića.

Radivojević kaže da je reč o zanimljivom delu za koje mu je trebalo malo više vremena kako bi pronašao pravi ugao gledanja.

"Ono što je najvažnije, ne samo kod Stevana Sremca, nego kod svih naših pisaca, je borba između konzervativnog i proevropskog. To je nešto što je mene najviše privuklo ovde. Prošlo je 117 godina od kada je on napisao ovaj komad, a i sada imamo iste probleme", kaže Radivojević. On dodaje da je za razliku od Sremca, koji je u prvi plan stavio sukob popova oko zuba, kao glavnu temu komada uzeo mržnju, koju šire popadije i koja je pokrenula radnju.

Predstava je rezultat koprodukciji Pozoišta mladih i "Brod teatra", čiji su predmet interesovanja vojvođanski autori.

Premijera je zakazana za četvrtak u 20 časova, prva repriza je u petak, a naredna 18. januara. Ulaznice koštaju 400 dinara. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti