Još neizvesna izgradnja vodovoda u Bockama

Meštani Bocki mogu se tokom naredne godine nadati početku izgradnje vodovoda u tom naselju.
Meštani Bocki mogu se tokom naredne godine nadati početku izgradnje vodovoda u tom naselju.

Pomoćnica direktorice Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da pre donošenja takve odluke treba sačekati rezultate geotehničkih ispitivanja, na osnovu kojih će se znati pod kojim uslovima se može izgraditi vodovodna, a zatim i kanalizaciona mreža.

"Do sada je izvedeno bušenje na Dunavu, nastavljaju se radovi na samom klizištu i ono što mogu da kažem, što je ohrabrujuće, to je da se dobijaju dobri podaci o klizištu, što znači da se na ovim bušotinama može precizno definisati klizište, a zatim i uslovi u skladu s kojima može kasnije da se radi izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže", kaže Ninić Stupar.

Pomoćnica direktorice ZIG-a dodaje da će se, nakon geotehničkih ispitivanja, izraditi glavni projekat sanacije klizišta. Kako se procenjuje da će sanacija trajati nekoliko godina i da će biti veoma skupa, može se očekivati da će paralelno s tim radovima, teći i oni na izgradnji vodovodne mreže.

Stanovnici Bocki, međutim, nisu zadovoljni načinom na koji gradske institucije rešavaju problem koji imaju i zahtevaju da se s tim više ne odugovlači. Kažu da je teren ispitivan u dva navrata, pre desetak godina i pre skoro tri decenije, te da ne vide razlog zbog kojeg se troši novac na dodatna ispitivanja. Ističu i da je većina njih kuće pravila legalno, što znači da odgovarajuća dokumentacija mora da postoji.

Podsećamo, meštani Bocki su u nekoliko navrata organizovali proteste i blokade puteva, a prošlog meseca je njih dvadesetak nasilno ušlo na sednicu Skupštine grada. Zahtevali su da im predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava višedecenijski problem s vodom i kanalizacijom u tom naselju. Zbog nasilnog ulaska u gradski parlament, Grad je nekoliko njih tužio, a meštani najavljuju da će i ovog meseca pokušati da se tokom zasedanja Skupštine Novog Sada obrate odbornicima. (D.S.)

  • Сремац

    24.12.2011 16:16
    ПОЧНИТЕ ГРАДЊУ САМИ
    Преслажем грађанима Боцки да почну сами изградњу водовода према својим потребама.Данас дефинитивно нема у овој држави Закона,јер неки провалници у падају у касарне,други позивају на пребијање полиције,трећи не плаћају струју...НИКО НИЈЕ УХАПШЕН НИТИ ОСУЂЕН.
  • ne ko nego šta

    24.12.2011 13:27
    objavite ispitivanja
    Žitelji Bocki kažu da je teren ispitivan u dva navrata te, shodno tome ,Grad nepotrebno troši novac za nova ispitivanja.E, da bismo znali istinu, objavite ko je vršio ispitivanja ( dva puta) i nalaze.
  • 24.12.2011 12:30
    telepcanka
    A da li gospoda iz naselja Bocke znaju kada je i kako je
    Telep dobio kanalizaciju, i ostalu infrastukturu a ljudi su sve platili pre dobijanja dozvola za IZGRADNJU sopstvenih objekata=kuca za stanovanje

    tada se nije moglo IZGRADITI i naknadno traziti dozvolu za GRADNJU
    i nije se moglo graditi gde se kome cefnulo, postojao je GUP= generalno urbanisticki plan gradnje

    sve je to odlicno funkcionisalo i niko se nije bunio, jer normalno je da se plate sve pristojbe, kada se dobije dozvola za gradnju,naravno uz overeni projekat ovlascenih projektanata

    e tako je bilo sve do 1991 god

    A Bocke su iskljucivo vikendasko naselje, bili nekada,i vodilo se racuna o Fruskoj Gori itd

    sto su zidali kucu od dimnjaka, tako se nikada ne radi,
    nego vlast od 1991 pa do sada je samo zelela da usicari, i svima je sve dozvoljavala, a na ustrb gradjana koji su ipak znali nekoga reda...

    Naravno da ljudima toga naselja treba kompletna infrastruktura,
    samo na koji nacin i kako se dobija, prernjama,otimanjem,ucenama unistavanje zivotne okoline, unistavanje Fruske Gore........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti