Pukovnik Andrić na čelu Rečne flotile

Pukovnik Andrija Andrić preuzeo je danas dužnost komandanta Rečne flotile.
Pukovnik Andrija Andrić preuzeo je danas dužnost komandanta Rečne flotile.

Pukovnik Andrić dužnost prvog čoveka "srpske mornarice" je preuzeo od pukovnika Nebojše Joksimović koji odlazi na novu dužnost u Upravi Generalštaba za planiranje i razvoj. Ova promena deo je smene generacija u vrhu Vojske Srbije.

Primopredaji dužnosti u kasarni "Aleksandar Berić" prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-major Milan Mojsilović koji je naglasio značaj Rečne flotile za sistem odbrane zemlje. "Pripadnici Flotile sa dosadašnjim komandantom Joksimovićem su postigli zapažene rezultate u izgradnji operativnih sposobnosti a odgovorno i profesionalno su izvršavali niz značajnih zadataka", rekao je on.

Mojsilović je naveo i da su pred pripadnicima Rečne flotile i u narednoj godini brojni i složeni zadaci.

  • Taso

    22.12.2011 12:12
    Pukovnik Andric-casno lice i strucnjak!!!!
  • Milan II & pramčanog nišandž

    22.12.2011 09:49
    I meni bi bilo lepo da vidim usidrenu mornaricu na novosadskom keju kada te starudije ne bile preskupe i potpuno beskorisne.
    Podržavam da se obavljaju vojni i policijski poslovi na rekama (ronjenje, spasavanje davljenika i sl.), ali sam protivnik velikog i skupog oficirsko-mornarskog ešalona koji se redovno voza na ogromnim i davno zastrelim naftopijama.
    P.S. Nadam se da Dunav i Tisa, kao naše jedine dve medjunarodne reke, neće više nikada biti minirane.
  • Nisandzija Na Pramcanom PVO

    22.12.2011 08:07
    @Milan II
    Vidi se da nemas pojma cemu sluzi RRF! Bez uvrede! Njena uloga nije samo puka "odbrana" obala, ima jos dosta stvari koje kao i sve recne flotile SVIH Podunavskih zemalja radi i po konvencijama mora da radi cak i minodopskim uslovima. Sada se kontrola granice na rekama prebacila na policiju ali je ostalo recimo razminiravanje, prevoz, spasavanje... Pogledajte malo na internetu koji nivo dunavskih flotila ima Madjarska ili apsolutno najjaca Rumunija (zbog same reke koja je njima i granica). Ono gde se slazem je Sutanovac ali u delu budzeta. Pa pogledajte, sledece godine policija ima skoro duplo veci budzet od VOjske, sramno! Oprema RRF-a izmedju ostalog je toliko ruinirana da samo obiljni ljupi poput gore pomenut Joksimovica uspevaju da to odrze da bude u funkciji. Verovatno je buducnost da ona bude manja ali modernija, samim tim i jeftinija jedinica, sto mislim da je i bila Joksina ideja i da je sad vec blizu toga.

    I ono sto je vazno da svi ovde znaju, jedan od najboljih delova u citavoj vojsci je Odred recnih diverzanata, deo RRF-a. Cela jedinica su podoficiri i oficiri, uglavnom prebaceni iz Kumbora posle razlaza sa CG, baza je na Limanu. Nema ih mnogo ali su strava ljudi, super su obuceni, spremni... Setite se kad je pao onaj autobus u Tisu, oni su danima po onoj hladnoci ronili. U ovoj zemlji NE POSTOJI niko drugi ko bi to uradio a da je profi i deo policije, vojske, civ.zastite. Pa ne moze bas sve da se ugasi i skloni! Ili mozda i za to treba da dovodimo strance da rade, kao sto nam grade mostove, ili ciste Dunav od mina.
    Takodje, mnogo volim kad prodjem kejom pa njih vidim usidrene! Kao dete sam odrastao uz to, meni je to lepo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti