Grad preuzeo "Zvezda film"

Nakon loše privatizacije i stečajnog postupka u "Zvezda filmu", usvojen je plan reorganizacije prema kojem će pomoć ovoj firmi dati Grad.
Nakon loše privatizacije i stečajnog postupka u "Zvezda filmu", usvojen je plan reorganizacije prema kojem će pomoć ovoj firmi dati Grad.

Naime, nakon završenog stečaja u Privrednom sudu prihvaćen je plan reorganizacije gde su pet novosadskih javnih preduzeća postali većinski akcionari, a "Poslovni prostor" imenovan da bude predlagač i nosilac čitavog plana vraćanja "Zvezda filma" u posao.

Stečajem su namireni i radnici, jer je njih 40 dobilo sva zaostala potraživanja dok će se neki od njih možda i vratiti na posao ukoliko bude potrebe za njihovim zanimanjem.  "Znamo da je Vrhovni sud Srbije poništio rešenje o oduzimanju bioskopa Arena bez naknade. Na ovaj način, uz ovu isplatu od 40 miliona dinara od Poslovnog prostora, Grad će doći u situaciju da postane vlasnik svih objekata nekadašnjeg preduzeća Zvezda film za taj iznos koji je isplatio", za RTV navodi advokat radnika "Zvezda filma" Vujadin Masnikosa.

Račun "Zvezda filma" blokiran je 2007. godine, da bi ga u oktobru 2010. na aukciji kupila "Aquatilus group" za četiri miliona dinara. Samo četiri meseca kasnije ova firma je raskinula kupoprodajni ugovor što je rezultiralo otvaranjem stečajnog postupka. Planom reorganizacije tog preduzeća, Grad će preuzeti dugove, ali i imovinu "Zvezda filma".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti