VIDEO: Gužve na šalterima zbog duplog poreza

Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić izvinio se onim Novosađanima koji su greškom Poreske uprave proteklih dana ponovo dobili rešenja za porez na imovinu.

Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić izvinio se onim Novosađanima koji su greškom Poreske uprave proteklih dana ponovo dobili rešenja za porez na imovinu.

Na šalterima u Gradskoj kući i Poreskoj upravi već danima su velike gužve pošto je ovog meseca poslato čak 37.000 novih rešenja. Oni koji se žale su porez već platili, nekima je uvećan iznos, a neki su dobili rešenje za stan koji više nije na njima.

Kako kaže Makarić, rešenja su poslata nakon usklađivanja podataka Informatike i Poreske uprave pa je u nekim slučajevima došlo do grubog propusta, dok su u nekim dupla rešenja poslata na adrese gde je došlo do promene podataka. - Građani su to prijavili u Informatici ili sudu, ali nisu u Poreskoj upravi, pa su ukrštanjem dve baze iskočili i dobili dupla rešenja - objašnjava Makarić. Uz izvinjenje, on sugrađane poziva da odu do Gradske kuće ili Poreske uprave na Bulevaru Mihajla Pupina i tamo ulože prigovor.

Za žalbu na rešenje o porezu je potrebno platiti taksu od 320 dinara i strpljivo čekati više od sat vremena u redu.

Pogledajte kako na ovo gleda Teleplov.

  • ana

    02.01.2012 09:19
    anana@yahoo.com
    Turci janičari vratite porez na nivo države niste sposobni da vodite evidenciju .Maltretirate ljude sa višestrukim prijavljivanjem poreza.Po nekoliko puta treba gradjanin koji nema ni posao ni primanje da dolazi kod obesnog jednog jedinog službenika predvidjenog za ceo grad da ispravlja greške nesposbnih polupismenih referenata. BANDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
  • Liman

    25.12.2011 13:13
    .
    Nisu za njih kompjuteri
  • ako im prodje prodje

    25.12.2011 09:21
    e pa nece
    prvi put beda pokazuje pozitivno lice, oni nesretnici - vecina - koji bi i zeleli da plate jednostavno nece imati i nece uplatiti ovaj brutalni namet...ovo je cista kvalifikacija krivicnog dela - bezobzirna pljacka - pocinjena od "ljudi" na vlasti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti