TV "Duga" pozvala građane da biju policiju

Sindikat srpske policije najoštrije je osudio poziv novosadske televizije "Duga" upućen građanima da "motkama biju policiju koju zateknu na ulici" i traži od nadležnih da hitno osudi i sankcioniše odgovorne.

Sindikat srpske policije najoštrije je osudio poziv novosadske televizije "Duga" upućen građanima da "motkama biju policiju koju zateknu na ulici" i traži od nadležnih da hitno osudi i sankcioniše odgovorne.

Sindikat ističe da je takav poziv građanima veoma neodgovoran, neetičan, opasan i protivan zakonu.

-Zahtevamo od Javnog tužilaštva i Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da celi slučaj pod hitno ispitaju, te osude i sankcionišu neodgovorno ponašanje novinara i TV "Duge" - navodi se u saopštenju Sindikata.

"Ako se ovakav poziv uputi posredstvom masovnih medija i javnog informisanja, posledice mogu biti izuzetno opasne, posebno kad se ima u vidu veliko socijalno nezadovoljstvo građana i učestali napadi na policiju", upozoravaju iz Sindikata i podsećaju da je ove godine u Srbiji na dužnosti ubijeno pet policajaca", kažu u Sindikatu srpske policije.

U saopštenju se navodi da su rukovodstvo Sindikata srpske policije o ovome obavestili članovi Sindikata iz Novog Sada, te da je putem elektronske pošte od televizije "Duga" zatražena zvanična potvrda informacije i komentar, ali da još nisu dobili odgovor. Na kraju saopštenja Sindikat srpske policije i svi službenici koji su u štrajku izvinili su se građanima na neprijatnosti koju je proizveo ovaj štrajk, s molbom za razumevanje situacije u kojoj se nalaze radnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novosadska televizija "Duga" je juče tokom emitovanja jutarnjeg programa uputila poziv građanima da motkama biju policiju koju zateknu na ulici, a poziv na napad usledio je kao komentar prilikom "listanja štampe" i članka o štrajku policije, koji je u toku.

  • Vaskez NS

    26.12.2011 08:14
    Pod 1 - pošteni građani nemaju šta da traže u policiji, znači sva lična dokumenta i registracije trebaju da izdaju civilni organi - mesne kancelarije i osiguravajuće kuće

    Pod 2 - mnogima u ovoj zemlji treba govnj*va motka, ne samo ovim samoumišljenim uniformisanim "vladarima", reliktima policijsko-partijske države koju je stvorio Tito kako bi sve držao u šaci

    P.S. Znate koji je moto jedne od najvećih policija na svetu - "To protect and to serve" - Zaštititi i SLUŽITI ! A šta ovi rade ?!?
  • Lokalni Triciklista

    25.12.2011 23:14
    Ovo s*anje i brukanje treba utuliti zauvek!
  • Vladan

    25.12.2011 21:52
    Krajisnici
    Vide resiti tog Nedju na pravi nacin. Secam se da je pustao krajisko naricanje i dernjavu dok je bio dan zalosti za mladima koji su izgoreli u kaficu. Sada iz nekog razloga upucuje ovakvu poruku. Koliko god da policija po svom sastavu verovatno predstavlja dobar deo gledalaca te "televizije"treba sankcionisati taj "medij".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti