POKS traži od načelnika policije da ne upiše 8.000 građana sa lažnim prebivalištem u Novom Sadu

Pokret obnove Kraljevine Srbije pozvao je načelnika novosadske policije Gorana Radonjića da se odupre pritiscima da upiše građane sa lažnim prebivalištem u Novom Sadu.
POKS traži od načelnika policije da ne upiše 8.000 građana sa lažnim prebivalištem u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Oni apeluju na načelnika da se odupre, kako kažu, pritiscima visokih funkcionera Srpske napredne stranke Srđana Kruževića i Slobodana Milića zvanog Bocara, da se upiše novih 8.000 građana sa lažnim prebivalištem u Novom Sadu, koji će time steći pravo glasa na lokalnim izborima na proleće.
"Poslednji izbori su pokazali da vladajućoj većini u Novom Sadu, SNS, Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i Savezu vojvođanskih Mađara (SVM) nedostaje četiri mandata za većinu u budućem sazivu skupštine, odnosno oko 8.000 glasova i zbog toga su funkcioneri SNS hitno dobili zadatak da uvezu nove glasače koji će nadoknaditi prednost opozicije", naveo je u izjavi za javnost predsednik POKS i potpredsednik Skupštine Srbije Vojislav Mihailović.
On očekuje da celokupna opozicija ne pristane na izbornu prevaru u Novom Sadu i da ne dozvoli da se oni održe, ako već sada ne dobije priliku da pregleda i "pročisti birački spisak od glasača-nomada" koji se prijavljuju sa prebivalištem "svuda gde naprednjacima fali za većinu".
 
"Na delu je prevara velikih razmera u Beogradu i Novom Sadu, da se privremeno iz biračkog spiska ispisuju glasači za koje se zna da godinama žive u inostranstvu i da ne glasaju, a umesto njih se upisuju novi sa lažnim prebivalištima", istakao je Mihailović.
  • Mrda

    21.01.2024 10:58
    Zašto Poks ne odgovori na pitanja o nedolasku na posao svojih članova? Da li je u redu da pojedinci idu po kafanama a vode se na bolovanju godinu dana?!
    Toliko o poštenju.
    Eto to su te patriote velike
  • Kraljina

    20.01.2024 19:50
    A ja apelujem na poks da se predaju i priznaju sve svoje privredne kriminalne radnje u prethodne dve decenije skoro :-)
  • Nana

    20.01.2024 16:07
    Mene samo zanima sto ste promenili plocu, kazete kako se uvoze biraci nedeljama, a broj biraca za 70 manji nego na dan izbora u decembru, jer je prirodno da ljudi umiru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".