Novi Sad 16. juna domaćin biciklističke trke iz serije Gran fondo

Novi Sad će 16. juna biti domaćin profesionalne biciklističke trke iz serije Gran fondo, koju je verifikovala Svetska biciklistička federacija.
Novi Sad 16. juna domaćin biciklističke trke iz serije Gran fondo
Foto: Pixabay
To je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodajući da je to važna vest za sve ljubitelje biciklizma, za sve koji vole sport, za razvoj turizma, Fruške gore i promociju naše zemlje.
 
Dužina deonice je 110 kilometara, a trka će startovati ispred Pokrajinske vlade i biće organizovana na teritoriji Beočina, Fruške gore, Iriga i nazad prema Novom Sadu.
"U junu ćemo biti domaćini za više od 1.000 profesionalnih biciklista iz celog sveta", istakao je Mirović.
Danas je tim povodom u Pokrajinskoj vladi održan radni sastanak posvećen pripremama za prvu UCI Gran fondo Novi Sad trku. Takmičenja u ovoj seriji organizuju se širom sveta - na pet kontinenata, a namenjena su nekadašnjim profesionalcima, mastersima, amaterima i ljubiteljima biciklizma. 
 
Reč je o trkama koje su kvalifikacione za Gran fondo Svetsko prvenstvo, koje će se održati 29. avgusta 2024. godine u Alborgu u Danskoj.
  • Дале

    13.06.2024 09:51
    Стрпљење молим
    Од викенда на ФГ ове недеље, ништа.Ти, и други бициклисти, је затварају кад им се прохте, уосталом, као и сам град разни маратонци, полумаратонци и остали докони.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti