Zajedno o grafitima protiv Marije Vasić: Tužilaštvo i policija da ne guraju pod tepih

Zajedno za Novi Sad najoštrije osuđuje grafite mržnje i targetiranja upućene njihovoj kopredsednici Mariji Vasić.

"Neko svesno i vrlo maliciozno izvrće Marijine stavove. Poruke koje su ispisane na tim grafitima su zlonamerne neistine koje vređaju ugled i čast naše kopredsednice", piše u saopštenju gradskog odbora stranke Zajedno.

Kako dodaju iz ove stranke, ovakve "poruke" su dokaz da "Marijin rad i njena predanost tome da se u Novom Sadu izgradi jedno bolje, daleko humanije, društvo, kao i tome da se neguje kultura sećanja na ovim prostorima, upadaju u oči raznim pojedincima i društveno-političkim grupama koje seju ovakvo semenje mržnje".

Od policije i tužilaštva zahtevaju da "ovaj put zaista odrade svoj posao i odreaguju preventivno, a da ne guraju pod tepih i ne čekaju da ovaj problem eskalira".
 
Oni podsećaju da ovo nije prvi put da se direktno napada i gazi po ugledu predstavnika njihovog odbora. 
"Na meti su se pre Marije nalazili i kopredsednik Radivoje Jovović, politički sektretar Mladen Cvijetić, kao i predsednik omladine našeg odbora Srđan Đurić", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, nastavnica sociologije, potpredsednica Saveza antifašista Vojvodine i kopredsednica Zajedno za Novi Sad Marija Vasić objavila je danas da su juče u njenom komšiluku, na fasadi zgrade ispred koje čeka autobus, osvanuli preteći grafiti.
 
Podelila je fotografije na kojima se vide dva zida iste zgrade, na kojima je sa jedne strane sprejom napisano "Ni 15 hiljada mrtve dece dovoljno nije, da se Vasić Marija ušima pokrije!!!", "Marija je l' legla plata?".
 
Na drugom zidu pisalo je "Zbog mrtve dece u Gazi nije digla vrisku 'antifašistkinja' na Mosadovom platnom spisku!" i opet "Marija je l' legla plata?".
 
Vasić je potvrdila da je sve odmah prijavljeno policiji, kao i da je grafite neko obrisao nakon dva sata.
Marija Vasić, koja je i potpredsednica novosadskog odbora Zajedno, podsetila je da je neposredno nakon početka rata u Gazi, u oktobru, dobila pretnje preko Fejsbuka koje je takođe prijavila.
 
Vasić se bavi kulturom sećanja o Holokaustu, a o Novosadskoj raciji objavila je dve knjige: "Kada bog zažmuri" i "Pismo na šinama".
  • Joj

    26.01.2024 11:43
    Kao i za sve i za ovo je " kriv Vučić"
  • Monsinjor

    26.01.2024 11:38
    Moj glas na izborima u Novom Sadu ide Mariji i njenoj ekipi iz Zajedno. Još ako se odvojite od Đilasa i partija iz Beograda bićete glavni činilac za narednu skupštinsku većinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti