Novo naselje - raj za obijanje kola

Obijači automobila haraju Novim naseljem, tvrde građani iz ovog dela grada.
Obijači automobila haraju Novim naseljem, tvrde građani iz ovog dela grada.

Kako kaže slušateljka Radija 021 Marina, njen automobil je obijen već šest puta, krađa audio opreme je postala normalna stvar, a dešavalo se i da njenim komšijama isisavaju benzin kao devedesetih godina. "Živim u Ulici Kaće Dejanović i naš automobil je za pola godine šest puta obijen, a centralna brava uništena. Komplet za prvu pomoć i radio odavno već nosimo sa sobom u stan, a svim ljudima iz komšiluka se dešavaju slične stvari", navodi Marina.

Ova Novosađanka svedoči i da su se lopovi osilili, pa obijaju kola i na potpuno osvetljenim parkinzima. Prema njenim rečima, svesna je da ova pojava nije ekskluzivna samo za Novo naselje, ali smatra da bi otvaranje policijske stanice bar donekle rešilo njihove probleme. "Mislim da bi to bar delimično smanjilo broj ovih incidenata, jer nešto se mora preduzeti", kaže ova Novosađanka.

U sličnom problemu je i Marko iz ulice Jovana Dučića koji kaže da su mu lopovi već tri puta obijali automobil i da mu svaki put odnesu komplet hitne pomoći i potrebnu opremu. - Čak sam napisao da je auto već obijen, ali ni to nije pomoglo - kaže Marko za 021. On tvrdi da je veliki parking prekoputa vrtića "Vendi" napoželjniji za lopove, bez obzira na jako osvetljenje. Kaže da se primeri najbanalnije krađe mogu videti na skoro svakom trećem automobilu, jer vlasnici više nemaju interes da stalno kupuju ratkapne pa su točkovi ostavljeni sa čeličnim felnama.

Marko je naveo i primer svog komšije koji je samo nekoliko dana pošto je kupio nove zimske gume i nove aluminijumske felne, ostao bez svih točkova, a automobil je pred polazak na posao zatekao na ciglama! Podsetimo da su novosadskoj policiji još u maju svečano uručeni ključevi ispostave na Satelitskoj pijaci, ali taj objekat i dalje nije priveden nameni. (miodrag@021.rs)

  • Peca

    31.12.2011 08:16
    Sta reci, cudo nevidjeno
    Gradonacelnik policiju oblaci, kupuje im automobile, skutere da se ebavaju po gradu, ustupa im gradske prostorije da se "kartaju", postavlja im video nadzor da naplacuju kazne iz fotelje kao u TV-SOPu, A MI TREBA DA VATAMO LOPOVE!
  • Komšija

    28.12.2011 12:41
    Mileve Marić i Bulevar Kneza Miloša
    Mi u komšiluku uz dogovor i složno smo ih već prebili par njih letos motkama, šakama, kamenicom.Dogovorili smo se i na nova dežurstva tako da ih sigurno vodimo u policiju ako prežive batine, sve nas je više u komšiluku i tražimo peticiju od predsednika kućnog zsaveta da štitimo ulice, ko preživi pričaće, budimo složni očistimo samostalno ulicu od šljamova i krađa, isto važi i za stanove!
  • Dukas

    27.12.2011 23:12
    Kazna
    I ovako sa novim zakonom su dali krila lopovima jer ako je steta manje od 15000 din nema krivicne prijave,a mozes kao gradjanin da tuzis NN lice sa uplatom od 20 000 din.Pa meni je lopov razbio zadnji leptir i usao kola.prvo sto me policajac pitao jel vam tu prva pomoc.
    Ako je to normalno sto se tice zakona kod nas onda ovde neko nije normalan.Sam zakon treba da se promeni,pa i onaj ko je naredio da se menja prva pomoc.Sta je falilo staroj,bar je nisu krali pa na najlon prodavali i ovako nicemu ne sluzi.
    Pord hitno vratiti stari zakon i da se kaznjava sve to.U maricu pa u Zlaticu(poljoprivredno imanje)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti