Devet odsto manje divljih deponija

U Vojvodini danas ima devet odsto manje divljih deponija nego pre tri godine, kada ih je bilo 569, izjavila je pokrajinska sekretarka za zaštitu životne sredine Dušanka Sremački.
U Vojvodini danas ima devet odsto manje divljih deponija nego pre tri godine, kada ih je bilo 569, izjavila je pokrajinska sekretarka za zaštitu životne sredine Dušanka Sremački.

"To nije dovoljno, ali ohrabruje. Kvalitet životne sredine u Vojvodini se popravlja", kazala je Sremački i podsetila da je u 2008. godini u Pokrajini bilo 569 divljih deponija. Navela je da je uspostavljeno devet regiona za integralno upravljanje otpadom, koji podrazumevaju izgradnju regionalnih deponija sa odgovarajućim brojem postrojenja.

Dušanka Sremački je kazala da je sekretarijat dao saglasnost za tri regionalna plana za upravljanje otpadom, u Novom Sadu, Inđiji i u Zrenjaninu, zatim na pet planova sanacije i rekultivacije postojećih opštinskih deponija, a izdato je 128 dozvola za upravljanje otpadom i 65 za sakupljanje i tretman otpada.

  • Ekolog

    26.12.2011 20:21
    9% manje
    91 % više divljih deponija nego što bi smelo
  • Da da

    26.12.2011 19:37
    bas su
    bezobrazni ovi na vlasti! Nisu sposobni nida ociste ono sto mi uprljamo.
  • 26.12.2011 18:58
    Svaka čast, za tri godine, devet procenata, nepojmljiv uspeh. Da ste rekli devedeset procenata manje, to bi bilo nešto, a ovako... Čega se pametan stidi, zna se ko se ponosi.

    Za vašu informaciju, nove deponije niču li niču. U Branislava Borote i Simeona Piščevića na Novom Naselju postoje tri deponije na svega par stotina metara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti