SBB fondacija otvara konkurs za novu generaciju stipendista: Izuzetnost u nauci, kulturi, umetnosti

SBB fondacija je saopštila da je otvoren konkurs za šestu generaciju stipendista u okviru programa "Stipendija prof. Njegoš B. Šolak".

Konkurs za "Stipendiju prof. Njegoš B. Šolak" je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji se talentom i uspesima ističu u pojedinim oblastima nauke, kulture ili umetnosti. 

"Već na samom početku godine otvaramo vrata i priliku da se novi, mladi talentovani ljudi priključe porodici sjajnih stipendista i postanu deo 'Stipendije prof. Njegoš B. Šolak'. Uvek ponosno ističem da je naš program stipendije veoma bogat budućim stručnjacima iz najrazličitijih oblasti koji svojim znanjem i posvešćenošču već tokom školovanja počinju da unapređuju i oplemenjuju svet u kome živimo. Naš posao je jedan od najlepših, jer ulažemo u mlade perspektivne ljude i gradimo zajedno bolju budućnost za sve nas. Veoma sam srećna što je u našem programu trenutno dvadeset četvoro stipendista i što već imamo i alumnije koji su diplomirali na Oksfordu i koji nastavljaju da grade svoj put uspeha", rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije. 

SBB fondacija je od 2019. godine podrška nadarenoj deci kroz nepovratnu finansijsku, logističku i mentorsku podršku koja traje tokom celog perioda njihovog obrazovanja. 
 
Prijave za šestu generaciju stipendista su otvorene do 17. marta, a svi zainteresovani mogu da popune prijavu na zvaničnom sajtu SBB fondacije. 
 
Za više informacija posetite sajt sbbfondacija.rs ili društvene mreže Instagram i Facebook.
 

Teme

SBB

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".