Grad prepušta održavanje keja privatnicima

Grad je odlučio da brigu o keju sa novosadske strane više ne vode javna komunalna preduzeća, već će o pet kilometara obale od naredne godine brinuti firme koje će biti izabrane na tenderu.

Grad je odlučio da brigu o keju sa novosadske strane više ne vode javna komunalna preduzeća, već će o pet kilometara obale od naredne godine brinuti firme koje će biti izabrane na tenderu.

U vrhu gradske uprave navode da su se na taj potez odlučili jer je održavanje objekata na keju specifično. Kako za Blic kaže gradonačelnik Igor Pavličić, odluka da se održavanje keja prepusti privatnicima proistekla je iz saveta firmi koje su ugrađivale opremu na renoviranom obalskom šetalištu.

On navodi da javna komunalna preduzeća ne znaju da održavaju tartan stazu, teniski i golf teren, kao i ostale sadržaje na keju. Jedino gradsko preduzeće koje će biti angažovano na održavanju ovog poteza biće "Čistoća", koja, kako Pavličić kaže, jedina ima neophodnu mehanizaciju. Prema njegovim rečima, tenderski način dodeljivanja posla ne znači da se javnim preduzećima oduzima deo poslova iz njihove nadležnosti jer i ona će moći da konkurišu na javnom oglasu.

Sindikati i opozicija oštro su osudili ovakvu odluku Gradskog veća, navodeći da su gradske komunalne firme i formirane kako bi radile takve poslove. Neki opozicionari, poput Đurađa Jakšića iz Srpske radikalne stranke smatraju da aktuelna vlast ovim potezom želi da namiri stranačke finansijere kroz dodeljivanje poslova koji se redovno plaćaju kroz budžet kao deo poslova javnih preduzeća.

Da bi ova odluka stupila na snagu, potrebno je da je danas izglasa Skupština grada.

Saznajte kako na promene oko održavanja keja gleda Teleplov.

  • Ljuska bez kikirikija

    29.12.2011 20:45
    Znamo mi da ste vi toliko nesposobni da Novi Sad ne pamti,al da ovako javno najavljujete kradje preko JPP e to nismo nit znali nit ocekivali!
    Mislim toliku drskost!

    Sramota!!!
  • Hm

    29.12.2011 11:50
    Odgovornost - reč za Novu Godinu
    Koje su sankcije i ko je odgovoran i ko nadgleda sve ovo - ako se ispostavi da se ovo može jeftinije i kvalitetnije odraditi sa društvenom firmom?
  • Zoltan

    29.12.2011 11:49
    Zanimaju me kriterijumi tog konkursa. Npr: ovakvom delatnošću se bavi XX godina, firma da je XX godina je USPEŠNA u održavanju i žalbe ne prekoračuju X% ukupnog utiska klijenata... i slično. Nove firme ne bi smele da se pojave na konkursu. Ko nadgleda sve ovo? Ko kažnjava nabacivanje posla "preko veze"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti